Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Winterhandwerkmarkt in Burgum

21 januari 2018 – 11:00 - 17:00

| Gratis

Zondag 21 januari  organiseert  “Ymswolatelier”  voor de 5de keer de overdekte handwerkmarkt in Glinstrastate te Burgum. Het gebouw zal vol staan met een 30 leuke kramen waar je van alles kunt bekijken en kopen op handwerkgebied: van vachten tot spinnenwielen en van breiwol tot quiltlapjes. Er zijn demonstraties en daarnaast zullen er verschillende workshops zijn. Lekker zelf aan de slag!

We spinnen met wol, maar ook met metaaldraad, we breien sokken maar ook gekke sjaals en we leren weer allerlei materialen met plantaardige stoffen te verven. Vroeger in een grote pan, nu ook in de magnetron! We bedrukken stof met bladeren en denk eens aan het herleven van het tunisch haakwerk en het “stokjes weven”. Het “noorden blijft zeker niet achter in deze ontwikkeling.

Vanwege ons lustrum en de inwijding van de nieuwe locatie zal er een feestelijkt tintje aan de markt gegeven worden. Zo zullen we samen met de bezoekers een enorm wandkleed vilten dat in Glinstrastate komt te hangen.
Onderwerp zal “verbinding zijn”, een van de doelstellingen van dit MCC. Ook zal er een expositie zijn van het werk van cursisten die in het viltcafe van Ymswolatelier het vilten geleerd hebben en hier hun eindwerkstukken laten zien.
De spingroep geeft een demonstratie en het is mogelijk om ook zelf eens achter een spinnenwiel te zitten. . Heb je zin om het handwerken weer eens op te pakken of je verder te bekwamen in een bepaald onderdeel, dan is dit je kans om je te oriënteren op de mogelijkheden en het aanschaffen van materialen.

 

Gegevens

Datum:
21 januari 2018
Tijd:
11:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Ymswolatelier
Telefoon:
0511-444999
E-mail:
ymenkees@knid.nl
Website:
www.ymswolatelier.nl

Locatie

Glinstrastate
Schoolstraat 83
Burgum,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.