Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

‘William Morris, Patronen van Bloemen’ | Museum de Zwarte Tulp

17 maart 2017 - 6 augustus 2017

Tot 6 augustus staan de bloempatronen van William Morris (1834 – 1896) centraal in Museum De Zwarte Tulp. De ontwerpen van  William Morris kenmerken zich door een overvloed aan bloemen, herhalende patronen en intens kleurgebruik.

William Morris (24 maart 1834 – 3 oktober 1896) is een belangrijke ontwerper van het 19de-eeuwse Engeland. Hij was een van de grondleggers van de Arts and Crafts beweging. Deze beweging, waarbij ambacht voorop stond, veranderde het Engelse interieur. De Morris & Co. behangsels en stoffen worden – ooit met de hand gedrukt maar nu machinaal – nog steeds, ruim honderd jaar later, geproduceerd en wereldwijd verkocht.

Botanische prenten als inspiratie
Inspiratie voor zijn ontwerpen vond Morris in zijn eigen tuin van Kelmscott Manor, in de natuur en in geïllustreerde boeken. In zijn uitgebreide bibliotheek bevonden zich ook verschillende 16de-eeuwse plantenboeken. In het Prentenkabinet van Museum De Zwarte Tulp worden tijdens de tentoonstelling historische prenten uit deze boeken getoond.

Hedendaagse Arts & Crafts
Hilde Strijdveen en Marleen de Valk (alumni van de Associate degree Arts & Crafts 2016, Willem de Kooning Academie/Rotterdam Academy) tonen parallel aan deze tentoonstelling voorbeelden van hedendaagse Arts & Crafts ontwerpen.

Gedurende de tentoonstelling William Morris, Patronen van Bloemen worden er lezingen en workshops georganiseerd voor jong en oud.

De tentoonstelling is in samenwerking met De Mooiste Muren (www.demooistemuren.nl) en Morris & Co. (www.william-morris.co.uk).

 

Gegevens

Begin:
17 maart 2017
Einde:
6 augustus 2017
Evenement Categorie:

Organisator

Telefoon:
0252 417 900
Website:
www.museumdezwartetulp.nl/

Locatie

Museum de Zwarte Tulp
Grachtweg 2A,
Lisse, 2161 HN
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.