Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

weefKWRT, Winssen

11 september - 12 september

Expositie weefcollectief weefKWRT  Anneke Kersten, Roos Cox, Marleen Jongen en Gera Hultink  in Cultuurkerkje Winssen. Het viertal wevers van het weefcollectief weefKWRT (lees weefkwartet) laat de veelzijdigheid van het kunstweven zien door toepassing van weeftechnieken en gebruik van verschillende materialen.


Anneke Kersten (Nijmegen) heeft zich ontwikkeld in de textielkunst door een weefopleiding in Oregon, Amerika en het Textielmuseum in Tilburg. Door gebruik van koperdraad en andere verrassende materialen geeft zij kleur en vorm aan haar weefobjecten, Anneke Kersten    
Roos Cox (Lent) wordt geïnspireerd door bijzondere materialen zoals papier en paardenhaar, die ze het liefst zelf verft. In haar weefsels zoekt ze naar ritme, ruimte en beweging, www.weven.nl.
Marleen Jongen-Dijk (Apeldoorn) volgde de opleiding Kunstweven aan het Story Instituut in Gent, België. Ze gebruikt het ambacht van het weven als basis en experimenteert met materiaal en textielbewerkingstechnieken. Ze zoekt daarin naar ongebruikelijke combinaties. Dat leidt tot bijzondere textielobjecten, www.atelierweefsel.nl.
Gera Hultink (Apeldoorn) houdt zich bezig met het weven als de lagen van het leven, de tragiek die daarin schuilt. Aarde en mensen, kwetsbaarheid en kracht. Iets van dat alles probeert zij uit te drukken in haar weefsels en mix-technieken.

Expositie weefKWRT van Anneke Kersten, Roos Cox, Marleen Jongen en Gera Hultink in het Cultuurkerkje van Winssen aan de Waal, Notaris S. Roesstraat 11, 6645AD Winssen, 17 en 18 april 2021, open 11-17 uur, toegang gratis en mondkapje verplicht. www.cultuurkerkjewinssen.nl Voor actuele informatie i.v.m. coronamaatregelen zie www.annekekersten.nl.

Gegevens

Begin:
11 september
Einde:
12 september
Evenement Categorie:

Locatie

Cultuurkerkje van Winssen aan de Waal
Notaris S. Roesstraat 11
Winssen, 6645AD
+ Google Maps
Website:
http://www.cultuurkerkjewinssen.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.