Laden Evenementen

´Traces´ (Sporen)

23 oktober - 11 december

De internationale textielkunstgroep Quilt Art  toont nieuw werk met de epositie ´Traces´ (Sporen)  De  herinnering en de kracht van het vasthechten met draad. De inspiratie vond deze groep kunstenaars in het leven en de textielkunst van Mary Fogg, een van de oprichters van Quilt Art en een invloedrijke quilt-kunstenaar. Zij overleed op 95-jarige leeftijd in 2016.

De expositie toont een grote verscheidenheid aan stijlen. Vaak abstract, de ene keer met diepe, felle kleuren, bij een andere kunstenaar met meer gedempte tinten. Verschillende inspiratiebronnen als oude familiefoto´s, teksten in voor Westerlingen onbekend schrift, keramiek, de milieuvervuiling of de technische revoluties die onze maatschappij zullen veranderen.Yael Cohen uit Engeland combineert Oost-Aziatische brieven met Hebreeuwse letters tot een kunstwerk, dat op een ouderwetse krant lijkt. De Nederlandse Mirjam Pet-Jacobs maakte het prachtige werk ´Geen man is een eiland´, geïnspireerd op een gedicht van John Donne. Haar landgenote Willy Doreleijers zoekt sporen van een verborgen technische revolutie en werkt dat uit in textielwerk dat voor een deel bedekt is door een soort luxaflex.Quilt Art werd in 1985 opgericht in Engeland, om de quilt te ontwikkelen als een artistiek medium en om deze kunstvorm te promoten. De 19 leden zijn allen erkende kunstenaars op hun gebied, zowel nationaal als internationaal. De leden komen uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Hongarije, Denemarken en de Verenigde Staten. Elke twee of drie jaar organiseert de groep een tentoonstelling, steeds met een boek van de leden. De groep exposeerde, in Europa, Amerika, Japan en Rusland. Onder hen de in Metslawier geboren en getogen Dirkje van der Horst-Beetsma.Quilt Art is geen onbekende in de Schierstins. De kunstgroep had er in 2013 en 2016 exposities.Op verzoek en na aanmelding geeft een van de leden van Quilt Art op donderdagen een rondleiding.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag 13.30 – 17.00 uur  Op verzoek en na aanmelding geeft een van de leden van Quilt Art op donderdagen een rondleiding.

Gegevens

Begin:
23 oktober
Einde:
11 december
Evenement Categorie:

Locatie

De Schierstins
Haadstrjitte 1/Hoofdstraat 1
Feanwâlden/Veenwouden, 9269 SW
+ Google Maps
Website:
www.schierstins.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.