Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

THUiS in textiel, Amersfoort

21 oktober - 28 november

Voel je THUiS in textiel iseen tentoonstelling over wat en waar thuis is. Wat maakt een huis een thuis en wanneer voel je daar geborgenheid?Kun je thuis zijn in jezelf, elders of in je dromen? Is het een vertrekpunt of juist een aankomst en kom je altijd aan in een woning? Wat als je vertrouwde plek ver weg is en je hebt het halsoverkop moeten verlaten. Hoe bouw je dan een nieuw thuis?

Irma Frijlink toont  tijdens deze exposite haar werk De Verstotene : Voor het  thema van deze expositie vroeg zij zich af af: hoe kan je als dakloze/thuisloze  toch een gevoel van huislijkheid en  veiligheid creëren? Wat heeft een  dakloze bij zich? Vaak zie je deze  mensen met tassen vol spullen, al of niet  in een winkelwagentje. Menig thuisloze  heeft een hond bij zich voor de nodige  aanspraak en warmte. Ze besloot een  bank te ontwerpen in de vorm van een  antimakassar voor deze mensen om hen  een gevoel van thuiskomen te geven.  Een antimakassar is een kleedje, vaak  van kant, die op de bovenkant van een  stoel of bank wordt gelegd om de stof tegen oliën en gels te beschermen.  Overal in de wereld zie je in veel  huishoudens, vooral bij ouderen, deze  kleedjes opduiken.

Dertien kunstenaars bogen zich over uiteenlopende vragen en vertaalden hun eigen verhaal in boeiende werken gemaakt van textiel. Zij zijn zich vertrouwd gaan voelen met dit materiaal, zelfs als zij normaliter met ander technieken werken. De kunstwerken vertellen hun persoonlijke reflectie op thuis. Kom het ervaren in de galerie: voor 7 weken het onderkomen van deze expositie.

Open op donderdag en vrijdag 11.00-17.00 uur zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur

 

Gegevens

Begin:
21 oktober
Einde:
28 november
Evenement Categorie:

Locatie

Galerie de Ploegh
Coninckstraat 58
Amersfoort, 3811 WK
+ Google Maps
Telefoon:
033 475 0770
Website:
https://deploegh.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.