Laden Evenementen

The Hotel Chronicles & Folding Thoughts Amsterdam

1 november 2019 - 29 februari 2020

The Hotel Chronicles & Folding Thoughts. Speciaal voor de nieuwe expositie in Lloyd Hotel maakte ontwerper Sanne van de Goor de serie The Hotel Chronicles. Hotelgasten het wisten niet dat hun bed onderdeel van dit werk zou worden. Na check-out legde Sanne de beslapen bedden vast met haar camera.

Hoe laat iemand zijn bed achter? En welke prachtige patronen ontstaan er terwijl je onbewust het dekbed openslaat? Laat de gast het bed achter zoals die eruit is gestapt? Of wordt het dekbed even rechtgetrokken voor vertrek? Met de foto’s als vertrekpunt maakte Sanne grafisch werk voor de kleurrijke geweven doeken die tijdens de expositie in het Lloyd Restaurant te zien zijn.

De ontwerpen van Sanne komen vaak tot stand met een onvoorspelbare factor. Ze laat haar werk beïnvloeden door input van derden. In de serie The Hotel Chronicles waren deelnemers hier niet bewust van. Voor Folding Thoughts, een serie uit 2018 gemaakt in Japan, nodigde ze anderen uit om het werk bewust vorm te geven. Hen werd gevraagd een stuk papier van Japanse traditionele kledij te vouwen tot het in een achthoekig doosje paste. Carbonpapier legde de vouwen vast. Deze serie,  eveneens te zien tijdens de expositie in Lloyd Hotel, toont de vouwcultuur in het dagelijks leven in Japan.

Voor The Hotel Chronicles maakte Sanne in opdracht een serie van 5 kleden. Het patroon is digitaal geweven met jacquard techniek in katoengaren op 180 x 130 cm. Op aanvraag zijn de kleden beschikbaar.

Folding Thoughts is een project over gewoontes in het vouwen. Het werk is te zien op de openbare platformen en toont een gedeelte van de 100 gevouwen patronen.

Gegevens

Begin:
1 november 2019
Einde:
29 februari
Evenement Categorie:

Locatie

Lloyd Hotel
Oostelijke Handelskade 34
Amsterdam, 1019 BN
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.