Laden Evenementen

Textiles It’s Art ,Borre

15 mei – 08:00 - 20 mei – 17:00

Een groepstentoonstelling met vier gedreven textielkunstenaars Lieve Ver Poorten, An Lanckman, An Packbiers en Renee Toonen.
Lieve Ver Poorten observeert, wordt voortdurend uitgedaagd door verscheidene materialen om haar heen: wol, vezels, oude stukjes stof… tot zelfs theezakjes. Alles kan ze verwerken tot kunstige resultaten.

Ook An Lanckman geeft allerlei plantaardig materiaal een tweede leven. Haar werken staan dan ook in het teken van recyclage. Zo vormen de vezels van vlas, wilgenkatjes, notenbolsters en eucalyptusbladeren de basis van o.a. schalen en sieraden. Deze worden versterkt met jute, katoen en zelfs repen gedragen kledij. Het resultaat zijn pure vormen in wit en aardekleuren.

An Packbiers daarentegen probeert voortdurend kaders te vinden in haar werk, waarbij ze zoekt naar wat mensen beroert en gaande houdt, naar waar het schuurt en pijn doet. Het is een zoektocht die zich beweegt binnen zowel het kleiner als groter verband.

En tenslotte bewerkt Renee Toonen (@ikborduurenjij) foto’s uit haar familiealbum (vanaf 1900) en schept zo nieuwe beelden met respect voor het oude. Ze borduurt ook op beton, zand, ijs, veren en bladeren en onderzoekt daarin wat technisch haalbaar is. De afwisseling tussen deze verschillende materialen geeft haar stof tot nadenken over de altijd terugkerende vraag: ‘wat als?’

Een perfecte ‘match’ tussen twee Belgische en twee Nederlandse kunstenaars.

 

Gegevens

Begin:
15 mei – 08:00
Einde:
20 mei – 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Cultuurcentrum De Borre
Speelpleinstraat 10
De Borre,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.