Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Stipwerkdag in Museum Staphorst

23 juni 2018 – 10:00 - 16:00

Op zaterdag 23 juni 2018 organiseert de Stichting Staphorster Stipwerk in samenwerking met Museum Staphorst de jaarlijkse “Staphorster stipwerkdag”. Op deze dag presenteren diverse stipwerkdrukkers traditioneel en modern stipwerk.

Op de Staphorster stipwerkdag kunnen bezoekers aan Museum Staphorst traditionele en eigentijdse technieken en producten bekijken. Ook kunnen bezoekers zelf stipwerk drukken, geholpen door de vakmensen.
Elk jaar wordt er een afwisselend programma geboden. Staphorster stipwerk  is een traditionele ambachtelijke druktechniek, die oorspronkelijk vooral werd gebruikt in de Staphorster klederdracht. Mutsjes en kraplappen werden bedrukt  met motiefjes en patronen, samengesteld uit talloze stipjes. Dit gebeurde met behulp van  drukblokken of met kleine, zelf gemaakte stempeltjes.

In de afgelopen 5 jaar is het Staphorster stipwerk weer helemaal opgebloeid. Dit komt o.a. door de vakopleidingen en workshops die worden georganiseerd door de stichting Staphorster Stipwerk en door de talloze eigentijdse toepassingen van het stipwerk wordt een breed publiek bereikt. Dit varieert van kinderen op de basisscholen tot de  modieuze doelgroep in de Parijse modewereld!
In het museum is gelijktijdig een expositie over streeksieraden uit Staphorst te bezichtigen ook hier wordt op deze dag extra aandacht besteed.

De toegangsprijs voor het museum is € 4,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

Openingstijden: 10.00 – 16.00 uur 

 

Gegevens

Datum:
23 juni 2018
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Museum Staphorst
Gemeenteweg 67
Staphorst, 7951 CE
+ Google Maps
Website:
www.museumstaphorst.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.