Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Spakenburg X Katoendrukkerij, Amersfoort

21 september – 13:30 - 17:00

Spakenburg X Katoendrukkerij. Met de Spakenburgse Dagen vers in het geheugen, en Jimmy Nelson die onlangs de Spakenburgse dracht en identiteit vastlegde op de gevoelige plaat, geeft de Katoendrukkerij ook graag het podium aan de streekdracht en ambachten uit dit mooie dorp. Op deze middag zijn Hendrikje Kuis, Wimpje Blokhuis en Wouter Koelewijn namens Museum Spakenburg aanwezig om Spakenburgse dracht en handwerken te laten zien. Natuurlijk vinden zij het heel leuk als bezoekers hen bevragen over de betekenis en achtergrond van hun streekdracht! Wat voor stoffen gebruiken ze en wat betekenen de gebruikte kleuren? Waar komen die stoffen van oorsprong vandaan en hoe komen ze er nu nog aan?

Programma:

  • Van 14-15 uur kunt u een eigen ontwerp maken voor een kraplap en die op meegebrachte katoen (ca 50×75 cm.) met houten drukblokken bedrukken in de werkplaats (€ 35 p.p., eventueel van te voren te reserveren via info@dekatoendrukkerij.nl)
  • Van 15-16 uur tonen Hendrikje Kuis, Wimpje Blokhuis en Wouter Koelewijn het aankleden van de Spakenburgse dracht en kunt u hen bevragen over het hoe en waarom
  • Om 16 uur vertonen we de documentaire ‘Community Dressing: Spakenburg’ van filmmaker Theodoor Adriaans (onderzoeker, ontwerper & storyteller)
  • Doorlopend: demonstraties haken van Spakenburgse mutsen (‘ongermussen’) en naaien/repareren kraplappen en dracht
  • Doorlopend: bezoek expositie ‘Grensverleggers’, een foto-expositie van het Wilde Oog met enkele kostuums (zoals gebruikt in de foto’s) geïnspireerd op Spakenburgse dracht en ambachten

 

De Katoendrukkerij in de Volmolen, Plantsoen Noord 2, 3811 GH Amersfoort (pal naast de Koppelpoort). Reguliere toegang: € 5 p.p. 

 

Fotograaf: Jeffrey van den Dikkenberg

Meer informatie en high res foto’s:

 

 

Gegevens

Datum:
21 september
Tijd:
13:30 - 17:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

De Katoendrukkerij in de Volmolen
Plantsoen Noord 2
Amersfoort, 3811 GH
+ Google Maps
Website:
http://www.dekatoendrukkerij.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.