Laden Evenementen

soft-tactiele-dialogen | Antwerpen

28 september 2018 - 24 februari 2019

MoMu presenteert de tentoonstelling ‘SOFT? Tactiele Dialogen’ op locatie in het Maurice Verbaet Center in Antwerpen, en focust voor de eerste keer niet op mode, maar op textiel. ‘SOFT? Tactiele Dialogen’ gaat over de vrijheid waarmee kunstenaars zich bewegen tussen verschillende media. MoMu is te gast in het MAURICE VERBAET CENTER in Antwerpen, een kunstencentrum dat zich inzet voor Belgische (naoorlogse) kunst. De jaren ’60 architectuur met monumentale trappenhal van het gebouw en de kunstgalerij vormen het indrukwekkende decor van de tentoonstelling.

Ook Belgische kunstenaars, zoals VEERLE DUPONTSUZANNAH OLIEUXen LIBERTA FERKET, drukten zich in de jaren ’70 en ’80 uit in textiel. Hun oeuvre vormt een bijzondere deelcollectie van MoMu. Het werk van de Belgisch-Poolse textielkunstenares TAPTA, een bekendere generatiegenoot, is deel van de ‘caroline&mauriceverbaetcollection’, een bijzondere kunstcollectie, gericht op Belgische moderne naoorlogse kunst. Hoewel deze textielkunstenaars zich vaak in de marge van de kunstwereld bewogen, waren hun aanhoudende inspanningen cruciaal voor de acceptatie van textiel als medium voor hedendaagse kunst.

Ook presenteert MoMu het werk van deze eerste generatie voor het eerst in dialoog met hedendaagse kunstenaars als KATI HECKNEL AERTSANTON COTTELEERSVEN ‘T JOLLEKLAAS ROMMELAERECHRISTOPH HEFTISTÉPHANIE BAECHLER en KIRSTIN ARNDT. De jongste generatie drukt zich complexloos en vrij uit in textiel, even vaak in combinatie met andere media. Deze vrijheid danken ze aan de strijd van die eerste generatie en aan de veranderde perceptie binnen de kunstkritiek dat kunstenaars hun artistieke kwaliteit weinig te maken heeft met stijl of medium, maar wel met artistieke intentie.

 

SOFT? PARCOURS
In oktober en november 2018 sluiten ook PLUS-ONE Gallery, Gallery Sofie Van de Velde, Geukens & De Vil en DMW Art Space zich aan bij ‘SOFT? Tactiele Dialogen’ en verspreid over Antwerpen gaan onverwachte installaties van jonge kunstenaars in dialoog met voorbijgangers.
Open: vrijdag t/m zondag, 13.00-18.00 uur
Toegang gratis

 

 

 

Gegevens

Begin:
september 28
Einde:
24 februari 2019
Evenement Categorie:

Locatie

Maurice Verbaet Center
Mechelsesteenweg 64 A
Antwerpen, 2018
+ Google Maps
Website:
https://momu.prezly.com/soft-tactiele-dialogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.