Laden Evenementen

SITS. EEN WERELDPRODUCT IN HINDELOOPEN

9 september - 31 oktober

In 2019 bestaat Museum Hindeloopen 100 jaar. Het museum viert dit met een grote zomertentoonstelling ‘Sits. Een wereldproduct in Hindeloopen’. Tientallen objecten laten het bijzondere verhaal van een wereldproduct in Hindeloopen zien.

De tentoonstelling laat zien hoe een exotische importproduct in korte tijd populair wordt . Daarbij maakt de toepassing van sits een bijzondere ontwikkeling door. Van exotisch, nieuw en duidelijk ‘buitenlands’ wordt de sitsen stof een onderdeel van de eigen identiteit: sits is niet meer weg te denken uit het Hindelooper kostuum of interieur. Van ‘exotisch’ naar ‘typisch Hindeloopen’!

Sits is één van de exotische schatten die door de Verenigde Oost-Indische Compagnie wordt meegebracht uit Azië. Deze prachtige, kleurrijke katoenen stof is direct een hit op de Hollandse markt. Ook de Hindelooper kapiteins kopen deze stoffen in Amsterdam. Thuis in Hindeloopen wordt de sits verwerkt in de eigen kledendracht, maar maakt ook deel uit van het rijkversierde Hindelooper interieur.

Gegevens

Begin:
9 september
Einde:
31 oktober
Evenement Categorie:

Locatie

Museum Hindeloopen
Dijkweg 1 
Hindeloopen , 8713 KD
+ Google Maps
Telefoon:
0514 521420 
Website:
http://www.museumhindeloopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.