Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Shaping Blocks, Amersfoort

13 april - 27 juni

Fotografe Marlou Pulles is gegrepen door de puurheid van houten handgemaakte stempels (ook wel blockprints genoemd) waarmee in de werkplaats van De Katoendrukkerij op textiel en papier wordt afgedrukt. Dat inspireerde haar tot een fotoserie van stillevens met geometrische stempels uit de collectie. De blokken lijken te zweven boven een verstilde achtergrond. 

 De schoonheid van de handgemaakte stempels komt volledig tot zijn recht. Blockprints zijn nooit eerder op deze kunstzinnige wijze in beeld gebracht. Het authentieke houtsnijwerk, de gekozen composities en eenvoud en rijkheid van de vormen zijn echt uniek te noemen.

De ontwerpen van de gebruikte geometrische motieven zijn van blockprintster Nathalie Cassee. De blokken zijn met de hand gemaakt door houtsnijders in het atelier in India waar zij vast mee samenwerkt. 

Geschoold als kunsthistoricus heeft Marlou haar fascinatie voor beeld omgezet in stilleven fotografie. Met haar fotografie legt ze verstilling, elegantie en pure vormen vast, verpakt in composities die verwondering oproepen en een traagheid uitstralen. Door de toeschouwer te prikkelen middels het spel van kleur, vorm en een minimum aan beeldtaal, vestigt ze de aandacht op het met andere ogen kijken naar alledaagse voorwerpen. Haar werk werd eerder al ontdekt door Chief Curator Rebecca Wilson van Saatchi Art. 

Met deze expositie bijt Marlou Pulles de spits af in de voorgenomen driemaandelijkse (kleine) exposities in de Katoendrukkerij, hoofdzakelijk in het thema katoendrukken, weef- en viltkunst en de – historie van de – textielnijverheid in Amersfoort. 

 

De Katoendrukkerij in de Volmolen, Plantsoen Noord 2, 3811 GH Amersfoort Periode: 17 april – 27 juni 2021, woensdag t/m zondag tussen 10-17 uur op afspraak 

Meer informatie bij Nathalie Cassee 06-12526099, info@dekatoendrukkerij.nl

Fotocredit: Marlou Pulles / De Katoendrukkerij

 

Gegevens

Begin:
13 april
Einde:
27 juni
Evenement Categorie:

Locatie

De Katoendrukkerij in de Volmolen
Plantsoen Noord 2
Amersfoort, 3811 GH
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.