Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

“Wie de schoen past….” Noordwijk

14 april 2018 - 31 december 2018

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met de bekende Noordwijkse schoenmaker Kees van den Berg en zijn vrouw Co uit de Dr. Hadriaan van Neslaan 141. Kees komt uit een geslacht van schoenmakers en – verkopers. Al sinds de jaren ’60 verzamelen hij en zijn vrouw schoentjes in miniformaat van de hele wereld, daarbij geholpen door familie, vrienden en kennissen.

De etalage en winkel staan er vol mee. Kees en Co hebben mooi oud gereedschap, zoals de eerste stikmachine van Singer, maar ook handgereedschap, prachtige spijkerbakken, leesten van ijzer en hout, teveel om op te noemen.

Kees en Co hebben sinds jaren veel betekend voor het museum. Kees repareerde koffers, tassen, schoenen, riemen enz. Hij maakte zelfs 2 paar complete schoenen voor de klederdracht-groep, zoals ze vroeger gedragen werden. Co daarentegen borduurde mooie tassen met duizenden kraaltjes

Zoon René zet het werk van zijn vader voort. Aanvankelijk maakte hij orthopedische schoenen. Nu maakt hij schoenen voor particulieren en musicals van Joop van den Ende.

De schoenen in de wandvitrines zijn van het museum en laten een tijdsverloop zien van 1820 tot 1960.

 

 

Gegevens

Begin:
14 april 2018
Einde:
31 december 2018
Evenement Categorie:

Locatie

Museum Noordwijk
Jan Kroonsplein 2202 JC + Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.