Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Schaapscheerder/wolfeest Orvelte

5 juli 2015 – 11:00 - 17:00

| Gratis

orvelte_wolfeestHet wolfeest in Orvelte is inmiddels gegroeid naar een uniek gebeuren. Op de Brink vindt een kleurrijke wolmarkt plaats waar een uitgebreid assortiment aan materialen en producten wordt aangeboden op het gebied van spinnen, vilten, weven, breien, haken, wol en wolbewerking. Maar om wol te vergaren moet de Schoonebeeker kudde in Orvelte eerst uit de kleren. Dat kun je meemaken in de schaapskooi waar de herder vakkundig de schaar hanteert.

Wolfreaks, zo blijkt nu al voor het vierde jaar, kijken hun ogen uit. Als enthousiaste creatieveling kun je vrijwel al je materialen kopen, maar ook als je een leuk cadeautje zoekt kun je er terecht. Er zijn demonstraties van diverse technieken en als je het eens zelf wilt proberen kun je deelnemen aan een workshop. Vragen staat vrij, of ze nu eenvoudig zijn of heel ingewikkeld. Er is altijd een gespecialiseerde standhouder te vinden die je kan helpen en adviseren over materiaal, techniek of gereedschap. De standhouders zullen met plezier al je vragen beantwoorden. Met elkaar zijn ze van alle markten thuis!

Naast de kooi vinden er demonstraties schapendrijven plaats.

Dankzij de steun van de Stichting Orvelte Poort treedt ’s middags de vermaarde folk swingband UNICORN op. Dit professionele orkest brengt een zeer afwisselend programma.

Ook dit jaar is de toegang tot het wolfeest en het optreden van UNICORN geheel gratis. Om het voortbestaan van de kudde te helpen, vraagt de kudde een vrijwillige bijdrage.

Gegevens

Datum:
5 juli 2015
Tijd:
11:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Unnamed Organizer
Website:
http://www.orveltepoort.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.