Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Sans Souci, expositie van textielgroep Et Cetera

6 december 2014 – 14:00 - 11 januari 2015 – 18:00

| Gratis
een werk van Lieve Jacob

een werk van Lieve Jacob

Tijdens de kerstvakantie 2014-2015 is het werk van de leden van artistieke textielgroep ‘Et Cetera’ te zien in het Cultuurhuis De Scharbiellie van De Panne. Deze kuststad, vlak bij de Franse grens, baadt in een zorgeloze vakantiesfeer, die de textielkunstenaars graag in hun werk laten terugkomen. Hun keuze voor het thema ‘Sans Souci’ ligt dan ook voor de hand.

Uit hun uitgebreide oeuvre selecteerden ze werken in het teken van ‘Sans Souci’ en vulden hun keuze aan met nieuwe creaties. Deze invalshoek resulteert in een speelse, maar daarom niet minder inspirerende tentoonstelling. Weven, batikken, vilten, kantklossen, verven … , met deze vaak eeuwenoude technieken gaan de zeven leden van ‘Et Cetera’ op een verfrissende en hedendaagse manier aan de slag. De uitdaging om deze ambachten te vertalen naar een hedendaagse beeldtaal is voor hen een voortdurende drijfveer. Nieuwe materialen en technieken en kruisbestuivingen met andere kunstuitingen verruimen voor hen de mogelijkheden van de hedendaagse textielkunst in aanzienlijke mate.

De zeven textielkunstenaars van ‘Et Cetera’ interpreteren ‘Sans Souci’ elk op hun eigen manier. Tijdens het werk, dat vaak heel arbeidsintensief is, zetten ze hun dagelijkse zorgen en beslommeringen opzij om zich met overgave aan aan hun nieuw creaties te wijden.

In de tentoonstelling ziet u werk van Lieve Dekeyser, Marleen Haezebrouck, Carine Heyligen, Lieve Jacob, Gerda Standaert, Ann Van Dyck en Veerle Dupont.

Meer informatie: www.textielgroepetcetera.be

Gegevens

Begin:
6 december 2014 – 14:00
Einde:
11 januari 2015 – 18:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Cultuurhuis De Scharbiellie
E-mail:
cultuur@depanne.be
Website:
www.depanne.be/cultuur

Locatie

Cultuurhuis De Scharbiellie
Kasteelstraat 34
De Panne, 8660 België
+ Google Maps
Website:
www.depanne.be/cultuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.