Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Sanny de Zoete “De verborgen schat” | Twello

6 oktober 2018

Sanny de Zoete houdt op zaterdag 6 oktober (start 13.15 uur) een lezing voor de vereniging “de Linnenkring”. Na deze lezing zult u altijd op zoek gaan naar verborgen schatten aan tafel en in linnenkasten. Wilt u de lezing bijwonen dan graag voor 1 oktober een mail naar giny001@hetnet.nl 

De verborgen schat.Wat lag er eeuwenlang verborgen achter de deuren van het linnenkabinet? En waarom lag het daar en waarom zo veel, en hoe werd het gebruikt? Gefotografeerd bij de juiste lichtval komen patronen in tafellakens en servetten tot leven. Ook vertelt Sanny over haar eigen collectie puur linnen damast die zij bij buitenlandse fabrikanten laat weven. De unieke ontwerpen die zij voor families maakt en de moeilijkheden en verrassingen waar ze dan tegen op loopt.

Maak kennis met de rijke geschiedenis van het linnen tafeldamast van de zestiende eeuw tot nu. De hele maaltijd in een tafellaken geweven? Vissen op borden, druiven in schalen, de borden en messen voor de gasten staan klaar. En ziet u daar echt gesneuvelde soldaten en is het of u de kanonnen hoort bulderen?

U krijgt informatie over de grootte en samenstelling van een linnenuitzet in vroeger tijden, toen deze nog ‘de trots van de huisvrouw’ was. U ziet hoe schilders het linnengoed weergeven in hun schilderijen en minutieus een vouw, of een patroon schilderen. U ziet de duizenden bijna onzichtbare steekjes waarmee het linnengoed bijna onopgemerkt gemerkt werd. En wat te denken van het onderhoud; de eeuwige zucht van vrouwen. Mangelen en persen lijken begrippen uit lang vervlogen tijden en blijken verrassend van deze tijd. Na deze lezing zult u altijd op zoek gaan naar verborgen schatten aan tafel en in linnenkasten. Ook vertelt Sanny over haar eigen collectie puur linnen damast die zij bij buitenlandse fabrikanten laat weven. De unieke ontwerpen die zij voor families maakt en de moeilijkheden en verrassingen waar ze dan tegen op loopt.

Kosten voor deze lezing zijn voor niet leden 15 euro p.p. Wordt u daarna lid van de Linnenkring voor 25 euro per jaar dan worden deze kosten in mindering gebracht op het lidmaatschap.

 

 

Gegevens

Datum:
6 oktober 2018
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Gebouw Protestantse gemeente
Dorpsstraat 10
Twello,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.