Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Rond de Kraal | Museum De Koperen Knop

17 maart 2018 - 9 juni 2018

De kraal is een veelzijdig begrip, met tal van toepassingen. Tijdens de expositie zijn er extra activiteiten rond het thema de kraal.
Kralen zijn objecten die zijn doorboord om geregen, vastgezet of vastgenaaid te kunnen worden. Ze hebben vaak de vorm van balletjes of buisjes, maar kunnen ook andere vormen hebben en van allerlei materiaal zijn gemaakt. Hoe divers kralen zijn blijkt op de expositie, die is opgebouwd rond de thema’s kunst en vormgeving, waarbij ook aandacht wordt gegeven aan objecten en sieraden van niet-westerse culturen.
Op de expositie zal de bezoeker namen tegenkomen als Alexander van der Slobbe (parel van Makkum), Marek Effmert (Tsjechisch glasblazer), Arianne van der Gaag (objecten en moderne sieraden), Floor Kaspers (muurobjecten), Maatje van Eck (tafel- en vloerkettingen) en vele andere. De sieraden van kralen zijn vervaardigd van zeer uiteenlopende materialen en in een grote diversiteit aan vormen.

Daarnaast vindt u er uit kleine kralen opgebouwde dieren van Monkeybiz (Zuid-Afrika), een non-profit organisatie die voor veel families een basisinkomen verzorgt door het maken van dieren en andere vormen in beadwork. Tevens heeft Monkeybiz zich toegelegd op de herbeleving van het traditionele Afrikaanse Beadwork en slaat een brug tussen het traditionele kralenwerk en hedendaagse kunstwerken. Winkels in New-York, Londen, Parijs en Tokyo verkopen Monkeybiz kunst.

Gegevens

Begin:
17 maart 2018
Einde:
9 juni 2018
Evenement Categorie:

Locatie

Museum De Koperen Knop
Binnendams 6
Hardinxveld-Giessendam, 3373 AD
+ Google Maps
Telefoon:
koperenknop@planet.nl
Website:
www.koperenknop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.