Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Rijswijk Textielbiënnale 2015

9 mei 2015 – 11:00 - 27 september 2015 – 17:00

| €10,50

TextielbiennaeDe Textielbiënnale is weer terug van weggeweest! Van 9 mei tot en met 27 september vindt alweer de vierde editie plaats in Museum Rijswijk. In het museum worden textielkunstwerken van negentien internationale kunstenaars tentoongesteld. Deze werken spelen met jouw gevoel en emoties en zorgen ervoor dat er bijzondere associaties bij jou omhoog borrelen bij het zien van bepaalde stoffen! De officiële opening vindt plaats op 10 mei om 15.00 uur in de Oude Kerk tegenover het museum.

Vintage kleding en handwerk, dat een paar generaties terug nog in ieder huishouden werd gemaakt, roepen herinneringen op aan bepaalde personen of tijden. Omdat het zelf maken van kleding, borduren en breien niet meer automatisch behoren tot onze dagelijkse bezigheden, worden deze technieken vergeten. Bij de negentien kunstenaars op de Textielbiënnale is dit absoluut niet het geval.. Zij laten je daarom deze zomer terugdenken aan deze tijd en halen samen met jou herinneringen op! Vintage textiel, wol, borduurgaren en vlas worden in combinatie met technieken als bijvoorbeeld weven, borduren en breien op een moderne manier gebruikt om je mee terug te nemen in de tijd en herinneringen en gevoelens van heimwee op te roepen.

Tijdens de Textielbiënnale kun je werken van bekende kunstenaars als Kari Steihaug, Ying Chew, Leo Chiachio en Daniel Gianonne komen bewonderen. De werken van alle kunstenaars die deelnemen aan de Textielbiënnale worden verwerkt in een geïllustreerde catalogus, welke voor €19,75 wordt verkocht. Auteur van deze catalogus is Frank van der Ploeg.

Op zondag 13 september wordt er van 13.00 – 17.00 uur een grote textielmarkt georganiseerd op het voorplein van het museum en in de Oude Kerk tegenover het museum.

Kortom, een mooi textielevenement waar je als liefhebber van oude technieken je hart kunt ophalen!

Gegevens

Begin:
9 mei 2015 – 11:00
Einde:
27 september 2015 – 17:00
Kosten:
€10,50
Evenement Categorie:

Organisator

Museum Rijswijk
Website:
http://www.museumrijswijk.nl

Locatie

Museum Rijswijk
Herenstraat 67
Rijswijk, 2282 BR
+ Google Maps
Telefoon:
070-3903617

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.