Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Quiltgroep De Vlietsteek, Voorschoten

5 juni - 12 september

Tentoonstelling ’15 jaar Quiltgroep De Vlietsteek’. Er worden veel kleurrijke werken in verschillende formaten  die de quiltgroep de afgelopen 15 jaar heeft gemaakt getoond. Er zijn klassieke quilts, abstracte werken, maar ook quilts met een duidelijke voorstelling en werken die een verhaal vertellen. Zo is er een quilt gemaakt van boerenzakdoeken, getiteld ‘Tuindersverleden’.

Hoe het begon
Vijftien jaar geleden werd er een inzamelingsactie gehouden voor een verzorgingshuis in Roemenië. Drie dames uit de Laurentiusparochie in Voorschoten maakten een quilt met Hollandse voorstellingen voor de huiskamer van dit tehuis. Al doende kwam het idee op een tentoonstelling met zelfgemaakte quilts te organiseren. Dit was het begin van Quiltgroep De Vlietsteek. De groep heeft nu ruim 20 leden die iedere tweede woensdag van de maand bijeenkomen. Uiteraard om te quilten, maar ook om ervaringen uit te wisselen en elkaars werk te bespreken.

Wat is er te zien?
De zaal is gevuld met

Hoe het begonHistorie
De techniek gaat terug tot de Romeinen. Het woord quilt komt van het Latijnse culcita, dat ‘gevulde zak’ betekent. Vooral Noord-Amerika kent een rijke traditie. Het begon zo’n 300 jaar geleden met de emigranten uit Europa, die de technieken meenamen naar hun nieuwe vaderland. Men gebruikte de quilts als deken. Speciale gebeurtenissen als een bruiloft of een geboorte vormden de aanleiding voor het maken van een quilt.
In 1976, bij de viering van het tweehonderdjarig bestaan van de Verenigde Staten van Amerika stonden er demonstraties quilten op het programma. Zo werd deze techniek herontdekt door het grote publiek.

 

Het museum is geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Gegevens

Begin:
5 juni
Einde:
12 september
Evenement Categorie:

Locatie

museum Voorschoten
Voorstraat 17
Voorschoten, 2251 BL
+ Google Maps
Telefoon:
(071) 561 62 42 (tijdens openingsuren)
Website:
https://website.museumvoorschoten.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.