Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

PiKANT! Vijf eeuwen cultuurgeschiedenis uitgekleed Moorsel- België

30 mei 2019 - 30 september 2019

De weelderige tentoonstelling PiKANT! laat de bezoeker kennismaken met vijf  eeuwen cultuurgeschiedenis. Zij richt de spots op kanten kledij en accessoires als ware statussymbolen, die vaak van moeder op dochter werden doorgegeven, of van vader op zoon. Zij laat zien hoe kant van onderkleding naar bovenkleding evolueerde en weer terug, en welke pioniersrol het familiebedrijf Van de Velde daarin speelde. Vandaag inspireert kant menig kunstenaar en ontwerper tot high fashion en kunst.

Topstukken uit de tentoonstelling

Kant als levensdraad neemt de bezoeker mee in de tijd. Aan de hand van topstukken uit de kunstgeschiedenis – met namen als Rubens, Van Dyck, Jordaens – en van onwaarschijnlijke hoogtepunten uit de kantgeschiedenis volgt de bezoeker de levensloop van de mens, van doop, over huwelijk tot dood.

Pikante kant presenteert in een spectaculaire enscenering de geschiedenis van de lingerie in de 20ste eeuw. In de hoofdrollen: beha’s, slipjes, korsetten en unieke vintage cars in een ondeugende dialoog.

Kant als kunst toont het neusje van de zalm van de contemporaine kantkunst, met internationale en monumentale hoogtepunten in de dreef van het kasteel, in de erfgoedkapel Sint-Gudula en in de Sint-Martinuskerk van Moorsel.

Opgelet: vanwege grote drukte in het weekend verzoeken wij u om uw bezoek op zaterdag en zondag online te boeken/reserveren of om uw bezoek naar een doordeweekse dag te verplaatsen. Zo vermijden we wachtrijen en houden we het bezoek voor iedereen aangenaam. 

Gegevens

Begin:
30 mei 2019
Einde:
30 september 2019
Evenement Categorie:

Locatie

Orangerie van het Waterkasteel
Opwijksesteenweg
Moorsel, België
+ Google Maps
Website:
www.pikant.vlaanderen/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.