Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Paper Tales, ‘s-Hertogenbosch

13 maart - 19 september

Ontdek de sprookjesachtige werelden van Eva Jospin. Met simpel bruin karton creëert Jospin indrukwekkende monumentale installaties. Je waant je in een wereld vol bomen, struiken en fantasierijke bouwsels die een mysterieuze sfeer oproepen. Het werk van de internationaal rijzende ster is voor het eerst te zien in Nederland.

De sculpturen zijn niet alleen indrukwekkend vanwege hun omvang maar juist ook door de aandacht voor details van Eva Jospin. Elk blad, elke bloem en elke tak zijn met precisie uitgesneden. In een secuur proces van knippen, uitsnijden zijn  onderdelen over elkaar heen gelegd  verandert het karton in rotsen, stenen en planten. De kunstenaar daagt je uit verder te fantaseren over je eigen luchtkastelen.

Werken met karton

Tegelijkertijd doet karton ook teer en kwetsbaar aan en  herinnert aan de kwetsbaarheid en vergankelijkheid van de natuur om ons heen. Karton is ook een biologisch afbreekbaar materiaal. Jospin laat zien dat karton, in al zijn eenvoud, veel meer kan zijn dan dat. In de kunstwerken van Jospin dient karton als vervanger voor een eerdere vorm van zichzelf, het doet je denken aan hout.

Over Eva Jospin

Eva Jospin (Parijs, 1975) is een beeldend kunstenaar met een achtergrond in architectuur, een interesse die duidelijk zichtbaar is in haar werk. In 2015 won ze de Prix de l’Académie des Beaux-Arts. Jospin realiseerde monumentale installaties in heel Frankrijk: op de Cour Carrée in het Louvre, het Domaine de Trévarez in Chaumont-sur-Loire, in de Beaupassage in Parijs, op de Biënnale voor Landschap en Architectuur in Versailles en op Voyage in Nantes. Ook internationaal had zij succesvolle tentoonstellingen.

De tentoonstelling ‘Eva Jospin: Paper Tales’ is mede mogelijk gemaakt door de Renschdael Art Foundation.

Gegevens

Begin:
13 maart
Einde:
19 september
Evenement Categorie:

Locatie

Noordbrabants museum
Verwersstraat 41,
's-Hertogenbosch, 5211 HT
+ Google Maps
Telefoon:
073 687 7877
Website:
www.hetnoordbrabantsmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.