Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

P.LACE.S – De verborgen kant van Antwerpen

25 september 2021 - 2 januari 2022

P.LACE.S – De verborgen kant van Antwerpen
Antwerpen speelde een belangrijke rol in de productie en handel van de kant. MoMu brengt dit verhaal via een tentoonstellingsparcours dat vijf locaties in de stad met elkaar verbindt. Met historische kanten, schilderijen en archiefdocumenten uit Europese en Amerikaanse collecties samen wordt het geheel in een bredere context geplaatst, om aan te tonen dat Vlaamse kant zowel in mode, interieur als liturgie eeuwenlang prominent aanwezig was.


In MoMu illustreert de expo de modieuze aspecten van kant. Via een overzicht van verschillende types kledij en accessoires, van hemden tot mutsen, kan de bezoeker verkennen hoe kant precies gedragen werd. Innovatieve ontwerpers van vandaag experimenteren met transparantie via hightech 3D-printing en lasercutting. Zo krijgen we een nieuwe kijk op designers en modehuizen zoals Iris van Herpen, Azzedine Alaïa, Chanel, Prada en Louis Vuitton


MoMu – ModeMuseum Antwerpen
Open: di – zon 10-18 uur.
Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen en 4 andere locaties (Museum Plantin-Moretus, Maagdenhuis, Sint-Carolus Borromeuskerk en Snijders&Rockoxhuis)

P.LACE.S – De verborgen kant van Antwerpen
‘P.LACE.S – De verborgen kant van Antwerpen’ belicht de rol van Antwerpen in de ontwikkeling en internationale handel van kant. MoMu presenteert deze rijke geschiedenis op 5 verschillende locaties in de stad, in dialoog met hedendaagse innovatieve en hoogtechnologische modecreaties.

Met ‘P.LACE.S’ gaat MoMu een unieke conversatie aan tussen historisch textielambacht en hedendaagse mode om onze geschiedenis van een andere, Antwerpse kant te bekijken. Zo ontstaat een visueel spel tussen heden en verleden dat objecten presenteert uit internationale collecties die nooit eerder in België getoond werden.

 

 

Gegevens

Begin:
25 september 2021
Einde:
2 januari
Evenement Categorie:

Locatie

ModeMuseum Provincie Antwerpen – MoMu
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen, België
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.