Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Oernatuur | Primal Nature Rijswijk

29 oktober 2019 - 12 januari 2020

Musuem Rijswijk toont een overzichtstentoonstelling van Mariëlle van den Bergh met werken in textiel.
Hoewel afgestudeerd aan de afdeling Textiele Werkvormen van de Academie voor Beeldende Vormgeving in Tilburg , maakt Mariëlle van den Bergh gebruik van alle denkbare materialen. Staal,  glas, pitriet, papier en de laatste jaren ook keramiek. Vaak in combinatie met reusachtige wandtapijten. Haar vele reizen, naar vooral afgelegen gebieden, versterken haar verwondering over het bestaan en de natuur en geven haar beelden een metaforische lading.

Het grote werk ‘Oernatuur | Primal Nature’ ontstond naar aanleiding van het onherbergzame landschap van Australië. In dit werk combineert ze alle textieltechnieken van het TextielMuseum en werkte ze tijdens een werkperiode in het Europees Keramisch Werk Centrum in Oisterwijk met schuimporselein.
De afgelopen twee jaar heeft Van den Bergh hard gewerkt in het textiellab van het TextielMuseum en in de werkplaats van het EKWC aan een nieuw project: ruimtelijke textiellandschappen maken waar je later keramiek aan kunt toevoegen. Door verschillende garens te combineren, ontstaat onderlinge krimp. Deze krimp zorgt voor bollingen in het breisel die een landschappelijk effect geven. Hieraan voegt zij de keramische vormen aan toe om een te worden met het textiel. Van den Bergh zegt hierover: ….”het is een huwelijk geworden tussen textiel en keramiek. Omdat de partners a priori niet veel van elkaar houden, is het eerder een gearrangeerd huwelijk. Maar op gegeven moment kwam de liefde toch.”

Lezing
Tijdens de tentoonstelling zullen diverse activiteiten plaatsvinden.
Op 14 december is er een lezing door Rae Bolotin, directeur van de artists-in-residency BigCi en Yuri Bolotin, bushwalker, schrijver en milieuactivist in de Blue Mountains, Australië. Verder is er een lezing door de kunstenaar over de invloed, die residencies op haar werk hebben en zijn er diverse workshops, met textiel en gerecycled materiaal.

(foto: Mels Dees)

Gegevens

Begin:
29 oktober 2019
Einde:
12 januari
Evenement Categorie:

Locatie

Museum Rijwijk
Herenstraat 67
Rijswijk,
+ Google Maps
Website:
http://www.museumrijswijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.