Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Het Doe Museum |Meer dan een selfie

17 januari 2018 - 9 september 2018

Het Doe Museum is trots dat Saskia Wagenvoort met de prachtige tentoonstelling ‘Meer dan een selfie’ naar Veendam komt. De tentoonstelling wordt omlijst met doe-activiteiten die de bezoeker uitdaagt de mooiste selfie ooit te maken. Met naald en draad, kralen, lapjes, bloemen en lijmtang kunnen er dus prachtige frutsels en sieraden worden gemaakt, zodat ook de foto’s van de bezoekers ‘Meer dan een selfie worden’. Snelle Jelles krijgen een en ander mogelijk in een paar uur voor elkaar, maar heeft iemand meer tijd nodig dan kan de ‘kunstenaar’ op een later tijdstip tot tweemaal gratis terugkomen om zijn of haar kunstwerk af te maken. De gemaakte haarbanden, sieraden of corsages kunnen mee naar huis. 

Wagenvoort (1962) houdt van de 17e eeuw, haar foto’s tonen klassieke composities en poses. Haar modellen zijn verstild, maar ook brutaal, sereen en argwanend, als beschouwer kun je er niet omheen. Wie kijkt er nu eigenlijk naar wie? De foto’s nodigen door hun complexiteit uit telkens opnieuw te kijken.

Aanvankelijk werkte ze als visagist, sinds vijf jaar heeft ze zelf de fotocamera ter hand genomen. Ze kiest haar modellen en de kleding die ze dragen zorgvuldig. Natuurlijk is de visagie belangrijk, daarnaast perfectioneert de foto’s door erop te borduren, erin te snijden en erop te plakken. Mixed & Stitched noemt ze dat.

Op het eerste gezicht lijken de foto’s te gaan over schoonheid, maar daaronder gaat een extra laag verborgen. Vergankelijkheid en pijn vormen een subtiel maar belangrijk onderdeel van het werk. Een bitterzoete werkelijkheid. ‘Iedereen is in zijn leven wel door iets of iemand beschadigd en de kunst is om jezelf op een zo’n mooi mogelijke manier bij elkaar te houden’, aldus Wagenvoort.

Fotostudio

Bezoekers kunnen in het Doe Museum zelf aan de slag met het maken van de mooiste selfie ooit. Er is een fotostudio en een compleet ingerichte make-up tafel. Het belangrijkste is de Doe Tafel waar alle attributen aanwezig zijn om corsages, haarversieringen en draperieën te maken. Laat je inspireren door het werk van Saskia Wagenvoort en ga dan zelf aan de slag. Natuurlijk helpen de medewerkers van het Doe Museum als dat nodig is.

Van al die hopelijk prachtige selfies die de bezoekers maken gaat het Doe Museum ook een tentoonstelling samenstellen.

Met dit project hoopt het Doe Museum veel jongeren binnen de poorten te krijgen. Selfies maken is immers enorm in de mode.

Eenmaal entree
Met naald en draad, kralen, lapjes, bloemen en lijmtang kunnen er dus prachtige frutsels en sieraden worden gemaakt, zodat ook de foto’s van de bezoekers ‘Meer dan een selfie worden’. Snelle Jelles krijgen een en ander mogelijk in een paar uur voor elkaar, maar heeft iemand meer tijd nodig dan kan de ‘kunstenaar’ op een later tijdstip tot tweemaal gratis terugkomen om zijn of haar kunstwerk af te maken.

De gemaakte haarbanden, sieraden of corsages kunnen mee naar huis. De materiaalkosten zijn 3 euro per 100 gram.

Gegevens

Begin:
17 januari 2018
Einde:
9 september 2018
Evenement Categorieën:
,

Locatie

het Doe Museum
Transportweg 5
Veendam, 9645 KZ
+ Google Maps
Website:
www.doemuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.