Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Mode Museum | Olivier Theyskens : “She walks in beauty”

12 oktober 2017 - 12 april 2018

De expositie “She walks in beauty” neemt je mee op ontdekkingsreis met een van de meest intrigerende Belgische ontwerpers: Olivier Theyskens.  Zijn creatieve ontwikkeling van twintig jaar in de modewereld, zijn vakmanschap en de verschillende sferen van zijn werk.

Van de donkere romantische kant van zijn vroege collecties die hem internationale bekendheid  opleverden, tot de nieuwe visie op couture die hij bij Rochas uittekende, zijn meesterschap van patroon en textielbewerking bij Nina Ricci, zijn Amerikaans avontuur bij Theyskens’ Theory en de heropstart van zijn eigen label, Olivier Theyskens. Zijn uitstekend talent voor tekenen en zijn autodidactische manier van werken geven een scherp inzicht in de verschillende aspecten van de hedendaagse modewereld: van couture tot semi-couture en prêt-à-porter collecties.

De visuele ontdekkingsreis wordt bijgestaan , met foto’s, films en tekeningen, die het creatief proces van deze buitengewone ontwerper tonen.

De Theyskens muze verandert de tijd heen: ze is romantisch, mysterieus, sterk en elegant, zowel oud als jong, maar ze gaat in schoonheid; waar ze ook gaat.

Nina Ricci by Olivier Theyskens F/W 2007-2008, Photo: Sybille Walter, Encens Magazine, 2007 – Model: Hannelore Knuts – Styling: Haider Ackermann – Hair & Make-up: Carole Colombani.

Voor meer info zie MoMu.be.

e

Gegevens

Begin:
12 oktober 2017
Einde:
april 12

Locatie

ModeMuseum Provincie Antwerpen – MoMu
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen, België
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.