Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Migrating Textile Amsterdam

23 mei 2019 - 15 juni 2019

Migrating Textile toont het werk van vijf kunstenaars, die elk op hun eigen wijze verbonden zijn met verschillende culturen en textiel. Unieke verhalen laten zien hoe identiteit beïnvloed wordt door mobiliteit, culturele aanpassing en hoop op een betere toekomst. Het vertelt het verhaal van verbinding, identiteit en historie.

Door geborduurde, geweven en gevlochten werken te tonen laat zij in abstracte zien dat elke gemeenschap een weefsel is, met de mens als belangrijk component.
De expositie toont hoe de weefsels van mensen met hun omgeving een nieuwe betekenis krijgen en hoe groot de invloed van migratie op hun artistieke praktijk is. Het vertelt het verhaal van verbinding, identiteit en historie. De kunstenaars beperken zich niet uitsluitend tot textiele kunst, maar zij zoeken de parallellen op die er zijn met andere media zoals film, fotografie en performance.

De expositie Migrating Textile is de tweede grote interdisciplinaire en internationale expositie geïnitieerd door stichting Save the Loom.

 

Gegevens

Begin:
23 mei 2019
Einde:
15 juni 2019
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Nieuw Dakota
Ms. Van Riemsdijkweg 41-B
Amsterdam,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.