Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

‘Mens & Natuur’ van Treffend Textiel Bergschenhoek

12 juli 2019 - 31 december 2019

Het collectief van ‘Treffend Textiel’ uit Alphen aan den Rijn exposeert in de Hal van het Gemeentehuis Lansingerland met 2- en 3-dimensionaal textielwerk. Het thema is ‘Mens & Natuur’.

De groep (TT), opgericht in 2008, bestaat uit 7 creatieve vrouwen uit Alphen aan den Rijn. Er was behoefte om met andere zielsverwanten ideeën uit te wisselen, omdat werken in eigen atelier soms een eenzaam proces is. Zij bewerken en verwerken met passie textiele materialen tot textielkunst in 2- en 3-dimensionale vormen.

Textielkunst is meer dan handwerken alleen. Zij verwerken stoffen op een manier die niet alledaags is. Veel verschillende technieken komen aan bod, maar vaak net even anders, ambachtelijk en vernieuwend. Zij schilderen op katoen en zijde, borduren met de naaimachine en met de hand, maken viltwerk, voegen allerlei materialen toe zoals papier, keramiek, hout, kralen, etc. Zij delen de gezamenlijke liefde voor textiel en de vele toepasbaarheden. De verschillende stijlen van de 9 vrouwen verrijken elkaar zonder dat de eigen oorspronkelijkheid verloren gaat.

Openingstijden: ma-vr van 8.30 – 17.00 uur. Voor meer informatie: www.treffendtextiel.nl

Gegevens

Begin:
12 juli 2019
Einde:
31 december 2019
Evenement Categorie:

Locatie

Gemeentehuis Lansingerland
Tobias Asserlaan 1
Bergschenhoek,
+ Google Maps
Website:
www.treffendtextiel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.