Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Marijke van Welzen, Leiden

20 februari 2020 - 19 april 2020

20-02-20 20 jaar textielkunst door Marijke van Welzen. Sinds 2000 maakt Marijke van Welzen textielcollages, die meestal uitmonden in jasjes en mantels. Sprookjesachtige kleding ontstaan uit fascinerende textielcollages. Marijke gaat heel intuïtief te werk. Uitgangspunten kunnen zijn: sprookjes en  verhalen, een thema, een land. Soms is een bepaald lapje of een kleur de aanleiding.

Het werkt als een puzzel, soms kun je de juiste stukjes niet vinden, dan weer gaat het vanzelf. Met behulp van vele kleine lapjes en de gekleurde naaimachinedraad “tekent” ze als het ware de voorstelling. Applicaties, sjablonen, stempels, kraaltjes, band, kant e.d. maken het geheel af. Met haar mantels heeft ze diverse prijzen gewonnen.
Ze werkt ook in opdracht. De kleding wordt geheel op maat gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met wensen wat betreft kleur, vorm, motieven e.d. Alle kledingstukken zijn unica. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de door haar gebruikte technieken, geeft ze workshops. Er wordt gewerkt in kleine groepen, de naaimachines en alle benodigde materialen staan klaar voor gebruik. 

  • Middelstegracht 143
    2312 TV Leiden
  • Tel: 071-5124061

www.art2wearblog.blogspot.com

Gegevens

Begin:
20 februari 2020
Einde:
19 april 2020
Evenement Categorie:

Locatie

Museum Het Leids Wevershuis
Middelstegracht 143
Leiden, 2312 TV
+ Google Maps
Telefoon:
071-5124061
Website:
http://www.wevershuis.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.