Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Madeleine Bosscher, Amersfoort

16 februari - 11 april

Expositie Het Kapelhuis in De Volmolen Amersfoort.
De expositie bevat textielkunst, keramiek, en sieraden uit de voormalige decennialang toonaangevende galerie Het Kapelhuis in Amersfoort. Er wordt een groot textiel werk ‘Stapeling 2’ van kunstenares Madeleine Bosscher getoond. (2,.16 m. hoog, grondoppervlak 192 cm x 192 cm)

Het Kapelhuis is een meer dan 500 jaar oud pareltje op de hoek van het Lievevrouweplein en de  Krankeledestraat in Amersfoort. Galerie Het Kapelhuis is in 2022 weer even terug in de Volmolen. De Katoendrukkerij presenteert dan  i.s.m. de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) werken uit deze decennialang landelijk  toonaangevende galerie in Amersfoort.
In de expositie is een selectie te zien uit het werk dat de RCE  aankocht bij Het Kapelhuis, tezamen met een keuze uit particuliere collecties. Curator Ger de Ree  (taxateur, eigenaar Galerie Capriolus en voorzitter Collectiecommissie Oudheidkundige vereniging  Flehite) selecteerde een mooie en representatieve collectie textielkunst, gouaches, keramiek en sieraden  uit het Kapelhuis.
Met werk van onder meer Maria van Kesteren, Jan van der Vaart, Lies Cosijn, Madeleine  Bosscher, Emmy van Leersum en Hans Suasso.  

De dames die het Kapelhuis bestierden, Hyke Koopmans en Margje Blitterswijk  waren in eerste instantie weefsters. Later cureerde kunstenares Maria van Kesteren mede exposities. Behalve textiel, exposeerden ze sieraden, keramiek en later ook grafiek, schilderijen en meubels. 

 

 

Gegevens

Begin:
16 februari
Einde:
11 april
Evenement Categorie:

Locatie

De Katoendrukkerij in de Volmolen
Plantsoen Noord 2
Amersfoort, 3811 GH
+ Google Maps
Website:
http://www.dekatoendrukkerij.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.