Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Afgelopen Evenementen

maart 2021

Paper Tales, ‘s-Hertogenbosch

13 maart - 19 september

Ontdek de sprookjesachtige werelden van Eva Jospin. Met simpel bruin karton creëert Jospin indrukwekkende monumentale installaties. Je waant je in een wereld vol bomen, struiken en fantasierijke bouwsels die een mysterieuze sfeer oproepen. Het werk van de internationaal rijzende ster is voor het eerst te zien in Nederland. (meer…)

100.000 bomen en een bos van draad, Den Haag

19 maart - 25 juli

Museum Panorama Mesdag bestaat 140 jaar en start het jubileumjaar met een bijzondere primeur: het kunstwerk Honderdduizend bomen en een bos van draad van de Haagse textielkunstenaar Sara Vrugt wordt voor het eerst tentoongesteld. Een jaar lang werkte Sara Vrugt met meer dan duizend vrijwilligers aan een bos van honderd vierkante meter. Het project ontstond vanuit haar zorgen om het klimaat. Met een geborduurd bos wil Sara mensen deelgenoot laten zijn van het maakproces en hen met andere ogen naar de natuur laten kijken. (meer…)

Kunsthal LIVE:Masterclass Bas Kosters  (Online editie)

26 maart – 11:00 - 13:00

Op vrijdag 26 maart geeft kunstenaar en modeontwerper Bas Kosters een online masterclass ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Youthquake. Tijdens zijn masterclass vertelt hij over zijn praktijk, werkwijze en passies. Na afloop  krijg je de mogelijkheid vragen te stellen. De masterclass sluit af met een portfoliobespreking. Wil jij in gesprek met Bas Kosters over joúw werk? Stuur dan je portfolio in! Meld je hier aan en lees meer.

(meer…)

Afra Eisma ,Leeuwarden

27 maart - 13 juni

‘your silence will not protect you’.
 Het  werk van Afra Eisma bestaat uit getufte tapijten, keramiek, tekeningen, schilderijen en textiel die leiden tot stralende tactiele installaties waarin verbinding en generositeit centraal staan. In het Fries Museum heeft haar eerste museale solotentoonstelling.
Per ruimte licht ze een emotie uit die ze verbindt met de maag, het hart en de mond. Gidsen, soms in de vorm van dieren, leiden de bezoeker van de ene ruimte naar de andere. De installaties zijn een samenkomst van leven en kunst, ze verweeft levenservaringen letterlijk in haar werk. Met de tentoonstelling reflecteert ze op haar eigen kwetsbaarheid. (meer…)

taus makhacheva presenteert met kunstenaarsfilm vernissage ensemble een virtuele jurk

27 maart

Taus Makhacheva heeft ontwerper Panika Derevya en filmmaker Alexandra Pustynnova uitgenodigd een virtuele jurk te ontwerpen. De kunstenaar, nu in Moskou, zal de jurk dragen op de originele openingsdatum van haar tentoonstelling in Leeuwarden. Dit digitale werk is tegelijkertijd een jurk als object en een jurk waar men simpelweg ‘instapt’. Elk element van de jurk, ontworpen als appliqué of als onderdeel van de structuur, verwijst naar het oeuvre van Makhacheva en naar de werken die in de tentoonstelling worden getoond. In de video Vernissage Ensemble wordt de jurk onthuld. Deze kunstenaarsfilm gaat op zaterdag 27 maart om 16.00 uur in première op de Facebook-Instagram- en Youtubepagina van het museum.

april 2021

Piet Manders, Geldorp

1 april - 31 mei

In april en mei ontvangt het Weverijmuseum de textielcollectie. In verband met Corona is de exacte datum van de expositie nog niet bekend. ‘Piet Manders’ uit Mierlo. Weverijmuseum toont deze bijzondere collectie. Piet Manders was een ‘dessinateur’, hij ontwierp stoffen en dessins  voor kleding en woningstoffering. Kleurrijk, vaak met een zilverkleurige zijde draad, met als inspiratiebron bloemen en planten. (meer…)

Quatre-mains – textiele kunst, Edegem (België)

4 april - 2 mei

Huis Hellemans toont werk van Carine Heyligen en Ann Van Dijck: Quatre-mains – textiele kunst. Carine en Ann zijn al jaren actief als textielkunstenaars. Carine heeft als geen ander oog voor compositie en kleur, waarbij ze vertrekt van eigenhandig geverfde, gebatikte of geborduurde stoffen. Ann verwerkt afgedankte materialen of gevonden vezels en stoffen. Herinneringen aan hun vorige bestaan zitten verweven in het eindresultaat. Quatre-mains staat voor de manier waarop Carine en Ann samenwerken: twee stijlen en interpretaties die samen een harmonieus geheel vormen. (meer…)

Zoo-tex doet mee aan online Kunstroute Lochem 2021

4 april - 6 april

Kunstenaarsgroep Zoo-tex doet mee aan online Kunstroute Lochem 2021.Zoo-tex heeft een eigen website pagina om onze textielkunst digitaal te  beleven  kunstinlochem.nl. Ons thema is sleets/ rust roest. Vanaf  Pasen staat alles online.
(meer…)

Shaping Blocks, Amersfoort

13 april - 27 juni

Fotografe Marlou Pulles is gegrepen door de puurheid van houten handgemaakte stempels (ook wel blockprints genoemd) waarmee in de werkplaats van De Katoendrukkerij op textiel en papier wordt afgedrukt. Dat inspireerde haar tot een fotoserie van stillevens met geometrische stempels uit de collectie. De blokken lijken te zweven boven een verstilde achtergrond. 

(meer…)

 Design Contest Tilburg

21 april - 30 mei

Ontwerp een duurzaam kledingstuk voor de Design Contest.
Wil jij graag kleding  ontwerpen die ook écht gedragen wordt en exposeren in een tentoonstelling? Doe dan mee aan de Design Contest van het TextielMuseum x BANK15. Ontwerp een duurzaam kledingstuk van post-consumer textiel en stuur je ontwerp in vóór 30 mei 2021. De twee winnende ontwerpen worden live ontwikkeld in de nieuwe tentoonstelling ‘Long Live Fashion!’, die op 25 september 2021 opent in het museum.

(meer…)

Raamexpositie Verweven

25 april - 20 mei
Galerie Bloemrijk Vertrouwen in Aldtsjerk (Fr) toont geweven sjaals en lopers van Japien Waskowsky uit Groningen. Haar geweven wollen lopers en sjaals zijn zeer gevarieerd qua ontwerp en kleur.
Daarbij de grafiek van Peter O. Gerrits en sieraden van Wilma van den Hoek in de tentoonstelling Geometrie

(meer…)

natuurlijk verven met Adrian Salomé,Oldeberkoop

29 april – 10:00 - 1 mei – 16:30

3 daagse workshop in Hawar school: Wol en zijde met natuurlijke kleurstoffen verven. Adrian is een meester in het verkrijgen van prachtige, diepe kleuren op wol en zijde met natuurlijke materialen . Haar leermeester was Jantien Koobs, die haar kennis ook jarenlang deelde met de lezers van de Spin- en Verfkrant, de voorloper van Vezel.

(meer…)

mei 2021

ICONEN VAN RIJSWIJK – TEDDY SCHOLTEN, Rijswijk

1 mei - 13 juni

ICONEN VAN RIJSWIJK – TEDDY SCHOLTEN
In 1959 won Teddy Scholten het Eurovisie Songfestival met “Een Beetje”.
Een nationale vedette was geboren! Deze vrouw woonde haar hele leven in Rijswijk
en met het Songfestival om de hoek, wordt deze artiest in het zonnetje gezet! Deze weerbestendige buitententoonstelling is 7 dagen per week gratis toegankelijk op het voorplein.
In het kader van deze tentoonstelling heeft Stichting Rijswijkse Historische Projecten
ism Museum Rijswijk een publicatie gemaakt, verkrijgbaar in de Museum Shop.
7 dagen per week geopend van 12.00 t/m 17.00 uur. (meer…)

Handwerkfestijn Diabetes Fonds/ Oproep vrijwilligers

2 mei - 4 mei

Tijdens de persconferentie op 13 augustus werd duidelijk dat de anderhalve meter maatregel voorlopig gehandhaafd blijft.

Daarom hebben wij helaas moeten besluiten dat het Handwerkfestijn op 2, 3 en 4 september 2021 niet door kan gaan.

(meer…)

“Beyond Boundaries”, Baarle-Nassau

2 mei - 23 augustus
 “Beyond Boundaries”  initiatief van Zijdelings Tilburg hebben een aantal textielkunstenaars uit diverse Europese landen, allen lid van The Surface Design Association, textielkunst gecreëerd op basis van het gegeven “voorbij de grenzen” Voor ieder van de kunstenaars betekend dat een persoonlijke invulling van zijn of haar creativiteit  in relatie tot dit onderwerp. Het concept/idee van de expositie, alsmede de selectie van de kunstwerken, is echter al ver voor de coronacrises ontwikkeld. Zoals vanouds, wordt er een mooie eigentijdse opstelling van hedendaagse textielkunst in 2 en 3D, in een moderne setting gemaakt.

(meer…)

 “Beyond Boundaries” Leiden en Baarle-Nassau

2 mei - 30 mei
 “Beyond Boundaries” De expositie vindt plaats in zowel  bij Galerie Zone te Leiden, dit tot 30 mei, en Baarle-Nassau tot 22 augustus, waarbij een verdeling van de kunstwerken is gemaakt. Op initiatief van Zijdelings Tilburg hebben een aantal textielkunstenaars uit diverse Europese landen, allen lid van The Surface Design Association, textielkunst gecreëerd op basis van het gegeven “voorbij de grenzen” Voor ieder van de kunstenaars betekend dat een persoonlijke invulling van zijn of haar creativiteit  in relatie tot dit onderwerp. Het concept/idee van de expositie, alsmede de selectie van de kunstwerken, is echter al ver voor de coronacrises ontwikkeld. Zoals vanouds, wordt er een mooie eigentijdse opstelling van hedendaagse textielkunst in 2 en 3D, in een moderne setting gemaakt.

(meer…)

Rondom textielfestival, Leids Wevershuis Leiden

12 mei - 11 juli
“Rondom het Textielfestival”, een geheel van 6 mini exposities onder het motto van ‘Textiel ambachten, hedendaags toegepast’. Er is werk te zien van 2 weefgroepen, 3 viltsters en 2 quiltsters, en werken van autonoom kunstenaar Adinka Tellegen (2e prijs Textielfestival 2015)   reserveren 
Sophia van Tongeren en Maria Hofmans, Margot van Leeuwen en Petra van den Berg, Mieke Werners,  Weefgroep De Bollenstreek, Weefkring Leyds Laeken en Adinka Tellegen
De expositie loopt t/m 11 juli 2021. Met de hoop op een heropening in mei, resteert er dan nog voldoende tijd voor bezoekers om het werk te komen bekijken!
Dit is de link naar een filmpje over de vorige expositie “Verbeeldend Weven”

(meer…)

Droomreis: borduurwerken van Leidse kinderen, Leiden

26 mei - 2 oktober

expositie Droomreis:  borduurwerken van Leidse kinderen in Museum Volkenkunde.
Zo’n 180 leerlingen van de basisscholen De Pionier en De Lorentzschool uit Leiden en de Koningin  Julianaschool uit Leiderdorp borduurden hun droomreis. Als een  langgerekt middeleeuws wandtapijt vormen de 180 borduurwerken een uitgestrekte reis door tijd  en ruimte.
(meer…)

Material Evidence, Horst

26 mei - 26 september

Material Evidence Internationale ‘Quilt Art’ expositie in Museum de Kantfabriek Horst aan de Maas.
De tentoonstelling met nieuw werk van de groep ‘Quilt Art’ op tournee door Europa van 2019-2022. Deze tentoonstelling viert de avontuurlijke geest en het rijke erfgoed van vrouwelijke kunstenaars die kunst maken door middel van quilten en textiel, en in het bijzonder die van de baanbrekende en invloedrijke oprichtster Mary Fogg, die in 2016 op 95-jarige leeftijd stierf.  (meer…)

expositie 5 x 7 x 2,5 in Workum

26 mei - 1 september

70 miniatuur kunststukjes  gemaakt door 55 kunstenaars.
De werkstukken zijn van het zuiden naar het noorden naar Kulturhús Klameare in Workum verhuisd.
Daar zijn ze te zien vanaf 26 mei 2021.
Roswitha Witten Van papier naar papier

 

(meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.