Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Lekker, textiel!

31 mei 2014 – 10:30 - 1 juni 2014 – 17:00

lekkertextielEen beproefd recept voor een geslaagd dagje uit op het 10-jarig jubileum van de Textieldagen Verhildersum. Dit jaar staan de Textieldagen op Landgoed Borg Verhildersum te Leens op 31 mei en 1 juni in het teken van voedsel, voedselbereiding en eetgewoontes. Met prachtig keuken- en tafel textiel, vele creatieve patronen van cupcakes tot groentes, maar ook breiwerken van dropveters en kantklossen met spaghetti!

Laat u verrassen door de wondere wereld van textiel en voedsel. Met informatie- en verkoopkraampjes, demonstraties en workshops worden vele verschillende technieken, materialen en eindproducten aan u gepresenteerd. Dus kom proeven, grasduinen en genieten van dit 10-jarig jubileum van de Textieldagen!

Heeft u wel eens een patchwork aardbei gemaakt? Een taart gehaakt? Of gebreid met dropveters? Naast kleurrijke en speelse patronen, of mooi geborduurd tafellinnen, is er nog veel meer te doen met de combinatie textiel en eten. Wist u dat er diverse eetbare planten zijn die ook geschikt zijn voor het verven van wol, of om stoffen van te maken. Ook etensresten kunnen een prachtig resultaat geven. Sierraden met Engelse Drop, van vorken en van oud servies, kantklossen met spaghetti, een lust voor het oog en misschien ook wel voor de mond!

Laat u verrassen door de vele kraampjes, met technieken, materialen en prachtige eindproducten. Zoals tassen, tijdschriften, sierraden, truien, maar ook vele patronen, stoffen, wol, garen en andere fournituren. Raak geïnspireerd door de creatieve demonstraties, of ga zelf aan de slag in de gratis workshops voor jong en oud, die de hele dag door worden gegeven. Verzamel de vele recepten om zelf ook zulke mooie dingen te maken! Er zijn bij deze jubileum editie weer vele oude bekenden, maar ook originele nieuwe deelnemers.

De textieldagen vinden plaats tegen het prachtige decor van Landgoed Borg Verhildersum. Kom vooral ook op kraamvisite bij Edzard Tjarda van Starkenborgh en zijn kersverse echtgenote Aleida, die in de borg de geboorte van hun zoontje vieren. Schuif in het koetshuis aan en ontdek “De Rijke Smaak van de 19e eeuw”. Heeft u trek gekregen van al deze lekkernijen? In ’t Schathuys zijn ze u graag van dienst met huisgemaakt gebak of een heerlijke lunch met streekgerechten. Neem de recepten mee en proef thuis de gerechten van vroeger.

Gegevens

Begin:
31 mei 2014 – 10:30
Einde:
1 juni 2014 – 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Locatie

Landgoed Verhildersum
Wierde 40
Leens, 9965 TB
+ Google Maps
Telefoon:
0595-571430
Website:
www.verhildersum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.