Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Kunstkapjes van Irma Frijlink, Horst

18 juni - 25 juli

78  Kunstkapjesmvan Irma Frijlink. In Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas staat een unieke actuele tentoonstelling naar aanleiding van de covidpandemie. Kunstenaar Irma Frijlink toont met haar verfijnde textieltechnieken haar interpretatie van deze periode op de mondkapjes die ook deze tijd indringend tekent.

Vanaf de eerste week van de coronapandemie maakt Irma Frijlink kunstkapjes. Elke week een. Op deze wijze wil zij deze bijzondere tijd vastleggen. De kunstkapjes geven zowel persoonlijke gebeurtenissen tijdens de pandemie weer als algemene zaken die haar opvallen. Denk bijvoorbeeld aan de bejaarden die in het begin geheel afgesloten werden van de buitenwereld waarbij zij geen naasten mochten ontvangen, met alle gevolgen van dien. De kunst- en cultuurinstellingen die lange tijd gesloten moesten blijven. Koningsdag die al twee jaar op rij op een andere wijze ingevuld moest worden.

Het is inmiddels een historisch document geworden van een tijdperk die zeker in de geschiedenisboeken terecht zal komen. 

Gegevens

Begin:
18 juni
Einde:
25 juli
Evenement Categorie:

Locatie

Museum de Kantfabriek
Americaanseweg 8
Horst, 5961 GP
+ Google Maps
Telefoon:
077- 398 16 50
Website:
www.museum de kantfabriek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.