Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

‘Kunst Stof’ | Waterliniemuseum te Bunnik

5 augustus 2017 - 21 januari 2018

| €7,50

Een solo-expositie van beeldend kunstenaar Greetje Majoor-Rijerse (Utrecht, 1944) uit Laren. Dit is de eerste tentoonstelling in de reeks Objectief, een nieuwe serie tentoonstellingen in het Waterliniemuseum Fort bij Vechten, naast de vaste expositie over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Greetje Majoor toont in Kunst Stof haar bijzondere weefsels. Het monumentale werk van strandafval heeft een duidelijke boodschap, een protest tegen onze omgang met de natuur, het vele afval dat gedumpt wordt in het water. Ook haar andere werken passen goed binnen het museum, zoals ‘de geweldspiralen’ waarin krantenfoto’s van oorlogen en kleding van militairen zijn verwerkt.

Beeldend  kunstenaar Greetje Majoor kiest onderwerpen die haar raken, thema’s uit de samenleving, haar leefwereld of nog groter de problematiek in de wereld. Thema’s als de enorme hoeveelheid plastic afval die dagelijks aanspoelt op de stranden, de oorlogen, het geweld,  zij verwerkt ze in monumentaal werk, uitgevoerd in het traditionele ambacht van het weven. Een enorme technische kennis geeft haar de vrijheid om de weeftechniek om te vormen tot fascinerende kunstwerken. Daarbij verwerkt zij non-traditionele materialen  als stukken plastic, prikkeldraad, touw, vogelvleugels en netten om te komen tot de essentie van het onderwerp. Zij schuwt geen enkel materiaal of thema. Een bijzondere vrouw, een kunstenaar die haar visie op de wereld met de kijker wil delen.

Open: din t/m zon: 10.00 – 17.00 uur.
Het museum is in de schoolvakanties ook geopend op maandag.

 

Lezing 25 november:
Kunsthistorica Diana Kostman, (Artemis Omnibus) geeft op zaterdag 25 november om 14.30 uur, een lezing in het Waterliniemuseum Fort bij Vechten.
Zij vertelt over de werken van weefster Greetje Majoor, die te zien zijn in het museum en gaat in op andere vrouwelijke kunstenaars die experimenteel werken.
Het thema is vrouwen in de kunst en dan met name de experimentele kunstenaars die ook met bijzondere materialen en technieken hebben gewerkt zoals: Niki de St. Phalle, Tracey Emin, Louise Bourgeois etc.
Kosten lezing: 10,- euro incl. catalogus, entree museum en koffie/thee

 

Op het fortterrein worden soms evenementen georganiseerd. Tijdens evenementen gelden andere openingstijden en toegangsprijzen. Check de website: www.waterliniemuseum.nl

Gegevens

Begin:
5 augustus 2017
Einde:
21 januari 2018
Kosten:
€7,50
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
www.waterliniemuseum.nl

Organisator

Greetje Majoor

Locatie

Waterliniemuseum Fort
Achterdijk 12
Bunnik, 3981 HB
+ Google Maps
Website:
www.waterliniemuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.