Laden Evenementen

jubileumexpositie ‘10’ museum de kantfabriek – Horst

20 januari - 30 december

Museum de Kantfabriek bestaat maar liefst 10 jaar; een goede gelegenheid om de mooie geschonken objecten uit de depots tentoon te stellen aan het publiek. Naast de textielobjecten uit de depots is werk zien van hedendaagse textielkunstenaars in de jubileumexpositie ‘10’De combinatie met werk van hedendaagse textielkunstenaars laat zien hoe het museum de verbinding legt tussen historische en moderne kunst.
De expositie is in 3 periodes verdeeld:
1e periode: 20 januari t/m 5 mei:  ‘Technieken waardoor stoffen doen ontstaan’In deze periode is aandacht voor haken, breien, weven, kantklossen, vilten en alle andere handwerktechnieken, die stof doen ontstaan. De vele stukken uit depot worden aangevuld met werk van o.a. de wevers Anneke Kersten, Ank Hazelhoff, Roos Cox, Paulien van Asperen, Japien Waskowsky, Marloes en Marleen Jongen, Corrie Hengeveld en Jo-Anne Meyer. De groep ‘Experikant’ toont speciaal voor deze expositie gemaakt modern kantkloswerk. Daarnaast is viltwerk van Kitty Korver, Trees Philipsen en Brigitte Eertink en frivolité van Ankie Doensen.

 

19 mei t/m 25 augustus ‘Technieken om stoffen te bewerken en verwerken’

In de tweede periode is naast borduurwerk en quiltwerk uit het depot, werk te zien van borduursters en quiltsters en van deelnemers aan het maandelijks Quiltcafe, veelal traditionele quilts. Verder is er quiltwerk van o.a. Marijke van Welzen, Cherylin Martin en Mieke Wille en borduurwerk van Minke van de Zande en Jeannie Cobben en Yvonne Scheele.

8 september t/m 29 december ‘Van object tot verzamelingen’.

In de derde periode worden de diverse verzamelingen uit de depots geëxposeerd. Diverse verzamelaars stellen hun textiele verzameling beschikbaar voor deze expositie, o.a. Leporello boekjes, knopenverzameling, verzameling kinderhoedjes, zijtjes en handwerkgereedschap.

Door het hele jaar is er een handwerkatelier, waar gewerkt kan worden aan de diverse technieken die tijdens de verschillende periodes van de exposities te zien zijn.

Tijdens het eerste blok weeft Els Savenije op een Magic Dobby, beschikbaar gesteld door de Firma Louët. Verder zijn er diverse weefgetouwen, waarop demonstraties worden gegeven en waarop bezoekers zelf kunnen weven. De quiltdemonstraties worden verzorgd door leden van het Quiltcafé. Op deze manier maken de bezoekers kennis met de diverse technieken.

 

Open: Van 8 oktober tot 1 april dinsdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur.
Van 1 april tot 7 oktober dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
www.museumdekantfabriek.nl

 

Gegevens

Begin:
20 januari
Einde:
30 december
Evenement Categorie:

Locatie

Museum de Kantfabriek
Americaanseweg 8
Horst, 5961 GP
+ Google Maps
Telefoon:
0773981650
Website:
mdekantfabriek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.