Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

INCA Dress Code Brussel

23 november 2018 - 23 maart 2019

Pracht en praal uit de Andes. De Amerikaanse collecties van het Museum Kunst & Geschiedenis worden beschouwd als de mooiste en rijkste binnen Europa. Deze tentoonstelling toont de verfijning en beheersing van de weefkunst, naast de kleurenpracht van textiel en pluimen, evenals schitterende sieraden in goud, zilver en schelp. Het is een uitgelezen kans om de weefkunst, de complexiteit van de motieven en de uiteenlopende en tot vandaag stralende kleuren van de stoffen en veren te ontdekken en te bewonderen. Naast hun garderobe (schoenen, kleren, hoofddeksels en juwelen) leert u ook de mensen zelf kennen in hun dagelijkse leven. Bewonder de unieke stukken van uitzonderlijke kwaliteit en met een ongeziene kleurenpracht, naast ongeziene voorbeelden van edelsmeedkunst.

Dit alles wordt gepresenteerd in een op maat gemaakt scenografie, met architectuur uit de Andes, katoenvelden en graven. Voor de kleinsten zijn er een parcours op maat en educatieve animaties voorzien.

Ongeveer 200 voorwerpen uit de eigen museumcollectie, uit het Linden Museum van Stuttgart, het MAS in Antwerpen en uit Belgische privéverzamelingen worden tentoongesteld rond een thema dat nog nooit eerder behandeld werd.

De meeste mensen kennen de verschillende culturen van de Andes (Peru, Bolivië en Chili) meestal dankzij hun keramiek, smeedkunst en mummies. Over hoe deze volken leefden of gekleed gingen is bij het brede publiek minder bekend. Textiel bezat een bijzondere status omdat het gezien werd als een zeer waardevol product: de Inca’s gebruikten het niet enkel om zich te kleden, maar ook als symbool van macht en identiteit, als offerande of als ruilmiddel.

Een expositie voor het brede publiek die u niet onberoerd zal laten!

 

Gegevens

Begin:
23 november 2018
Einde:
23 maart 2019
Evenement Categorie:

Locatie

Museum Kunst & geschiedenis Museum
Jubelpark 10
1000 Brussel, België
+ Google Maps
Website:
www.artandhistory.museum/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.