Laden Evenementen

In den Vreemde, Woerden

9 augustus - 1 december

In den Vreemde, 10 textielkunstenaars en de reizen van Bonifatius. Mariëlle van den Bergh – Hanneke van Broekhoven – Alexandra Drent – Alex Feenstra – Irma Frijlink – Esmé Hofman – Wynske de Jong – Anke Land – Lia Meiborg – Henrique van Putten

In 2020 is het 1300 jaar geleden dat de Engelse monnik Wynfreth, beter bekend als Bonifatius, voor de tweede keer naar de Lage Landen reist. Tien textielkunstenaars hebben werken gemaakt die zijn geïnspireerd op dit verhaal. In deze bijzondere tentoonstelling met onverwachte invalshoeken, vormen de werken een nieuw verhaal over Bonifatius, zijn reizen en zijn werk.
Afkomstig uit de omgeving van Exeter in het zuidwesten van Engeland, besluit Bonifatius in 716 als
“monachus peregrinus” (reizende prediker) naar het vasteland te reizen om daar de christelijke leer te verkondigen. Tijdens zijn tweede reis naar Utrecht en ommelanden bezoekt Bonifatius ook Woerden en Breukelen. Hij laat er zijn sporen na, getuige de Pieterskerk in Breukelen en -waarschijnlijk- de Petruskerk in Woerden.
Bonifatius is vol van zijn missie, maar onbekend met waar hij terecht zal komen en wat de reis hem zal
brengen. Hij heeft succes maar krijgt ook te maken met tegenslag en heimwee. Hij is een bevlogen missionaris maar in zijn pogingen ongelovigen te bekeren, gebruikt hij geweld en agressie. Waren Bonifatius’ methoden wel geoorloofd en bracht hij inderdaad het ‘goede’ naar onze streken?
De tentoonstelling sluit aan bij deze vragen en het thema van ‘in den vreemde gaan’. Het reizen en je settelen in een vreemde omgeving.  De kunstwerken variëren van een zeer fijn en gedetailleerd geborduurde kazuifel tot wandkleden, viltwerk, vlechtwerk en textiele sculpturen. Kortom een heel gevarieerde expositie met een heel actueel thema!
Boekje Bij de expositie hoort een kleine catalogus met de werken van de kunstenaars. Het boekje is verkrijgbaar in de museumwinkel voor € 3.50.
Voor meer informatie zie: www.stadsmuseumwoerden.nl en op Facebook: @StadsmuseumWoerden
Onder de vlag van ‘het goede dat ons verbindt’ organiseren de gemeentes Woerden en Breukelen in 2021 gezamenlijk een gevarieerd programma voor jong en oud, kerkelijk en niet-kerkelijk. Wilt u meer hierover weten dan kunt u contact op nemen met de Raad van Kerken in Woerden: rvkwoerden@gmail.com of 0348 – 411 968

 

 

 

Gegevens

Begin:
9 augustus
Einde:
1 december
Evenement Categorie:

Locatie

Stadsmuseum Woerden
Kerkplein 6
Woerden, 3441 BG
+ Google Maps
Telefoon:
0348 - 43 10 08
Website:
www.stadsmuseumwoerden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.