Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ikats uit Kalimantan-Borneo | TRC Leiden

12 augustus 2017 - 24 augustus 2017

Het Textile Research Centre (TRC) in Leiden krijgt tussen 12 en 24 augustus bezoek van een groep ambachtsvrouwen uit Kalimantan/Borneo, in Indonesië. Zij komen uit Sintang (Kabupaten Raya), in het westen van het eiland. Bij het TRC zullen zij een kleine tentoonstelling opzetten van hun eigen traditionele producten, en een serie workshops leiden over het verven en weven van de beroemde ikat stoffen uit hun gebied. Zij zullen ook workshops geven over het vlechten van de lokale manden, en over de traditionele manier om katoen te spinnen.Zoals altijd bij TRC workshops worden de deelnemers aangemoedigd om ook zelf de verschillende technieken uit te proberen. De voertaal van de workshops is Nederlands, en indien nodig ook het Engels. Aangezien het aantal deelnemers per workshop beperkt moet blijven, worden belangstellenden verzocht zich tevoren aan te melden voor deelname. De meeste workshops worden herhaald.

Het TRC zal ten behoeve van dit programma ook open zijn in de weekeinden van 12-13 en 19-20 augustus, van 11.00 tot 16.00 uur. Gedurende de week is het TRC zoals normaal geopend van 10.00 – 17.00 uur, behalve op vrijdag. Dan is het TRC gesloten.

Alle workshops worden gegeven bij het TRC, Hogewoerd 164, Leiden. Maximum aantal deelnemers per workshop is tien. U wordt daarom verzocht zich van tevoren aan te melden. U kunt dit doen door een email te sturen naar  info@trc-leiden.nl  en daarin aan te geven welke workshop(s) u wilt volgen. Kosten per workshop bedragen 25 euro (inclusief koffie en/of thee). Het bezoeken van de tentoonstelling en/of de twee speciale activiteiten op de woensdagen zijn gratis.

Voor het programma klik op deze link

Gegevens

Begin:
12 augustus 2017
Einde:
24 augustus 2017
Evenement Categorieën:
,

Locatie

TRC Leiden
Hogewoerd 164
Leiden, 2311 HW
+ Google Maps
Telefoon:
71 5134144 - (0)6 28830428
Website:
http://www.trc-leiden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.