Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

De tas als theater I Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam

10 november 2018 - 25 februari 2019

In het Tassenmuseum Hendrikje te Amsterdam is de tentoonstelling ‘De tas als theater’ ter ere van het 30-jarig jubileum van Hester van Eeghen te zien. In de afgelopen 30 jaar ontwierp de Nederlandse topontwerpster Hester van Eeghen meer dan 600 objecten, van trolleys tot avondtasjes en van kleurrijke pumps tot werktassen. Haar 30-jarig jubileum viert Hester van Eeghen met het pop-up boek One Thousand and One Handbags en met de tentoonstelling ‘De tas als theater’.

Net als haar geliefde tassen, zit ook de tentoonstelling vol verrassingen. Zowel het ontwerp als het binnenleven van de tas staat centraal. Maak een reis door het tassentheater: stap in een tas en prikkel al je zintuigen. Het observeren van attributen, het ruiken aan en voelen in, doet beseffen dat we heel veel meesjouwen. “Wat zegt een tas over onszelf?” is een vraag die Hester fascineert.
Om deze vraag te beantwoorden, heeft ze speciaal voor de tentoonstelling een interactieve tassenscanner ontwikkeld. Door de tas in de scanner te plaatsen én door antwoord te geven op de vragen die worden gesteld, berekent de tassenscanner jouw karakter.

Iconen – 30 jaar ontwerpen
Hester ontwerpt tassen met een verhaal.  Ze zijn eerder tijdloze praktische kunstwerken dan modegevoelige. Tientallen ontwerpen hebben inmiddels een iconische status en een aantal tassen zijn in museale collecties opgenomen. In de tentoonstelling zijn 10 iconen te zien die Hester van Eeghen de afgelopen 30 jaar heeft gemaakt. Iconisch omdat er maar één van gemaakt is, omdat hij zo lang mee gaat in de collectie of omdat hij zo markant is en meer ontroert dan andere ontwerpen.

Over Hester van Eeghen
Hester van Eeghen ontwerp tassen met een geheel eigen signatuur. Elke tas weet te verrassen – van binnen en van buiten – en ook zijn ze altijd onmiskenbaar herkenbaar. Naast de mooie leersoorten, kleurgebruik en mooie afwerking speelt ook origami een belangrijke rol bij haar ontwerpen. Zo zijn veel van haar ontwerpen in of om te klappen, van 2D naar 3D te vouwen, binnenstebuiten te keren en aan twee zijden draagbaar. In dertig jaar tijd is Hester van Eeghen uitgegroeid van een eenmansbedrijf tot een bedrijf met achttien medewerkers.

 

Gegevens

Begin:
10 november 2018
Einde:
25 februari
Evenement Categorie:

Locatie

tassenmuseum Hendrikje
Herengracht 573
Amsterdam , 1017 CD
+ Google Maps
Telefoon:
020-524 64 52
Website:
www.tassenmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.