Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Zomerweek (machinaal) Borduren……….Hawar School

19 augustus 2019 - 23 augustus 2019

Zomerweek met Mariet Rankenberg, docent textiel, hoofdredacteur van Vezel maar bovenal een creatieve duizendpoot wat textiel betreft en dan niet alleen technisch maar ook artistiek, waarbij vooral haar prachtige kleurgebruik opvalt. Thema’s deze week zijn: modern borduren, machinaal borduren met behulp van wateroplosbare vliezen en o.a. paardenhaar, werken met Tyvek maar ook breiprojecten zoals het omzetten van een kruissteekpatroon in een breipatroon behoort tot de mogelijkheden.

Mariet neemt heel veel inspirerende werkstukken mee waaronder de werkstukken die ze in Vezel heeft beschreven want ook met die projecten kunt u aan de slag gaan.

Ook kunt u uw eigen projecten die niet af zijn of waarmee u vastliep, meenemen en kunt u met hulp van Mariet gaan werken aan de afronding.

Deze workshop is exclusief materialen. Die kunt u zelf meenemen of aanschaffen in onze uitgebreide winkel.

Wat is een Zomerweek?
Tijdens een zomerweek wordt er les gegeven op maandagmiddag van 14 tot 17u en vervolgens de andere dagen van 9.30u tot 12.30u. Daarna heeft u de rest van de dag de beschikking over het atelier om lekker zelf verder te werken aan proeven of aan een groter werkstuk. Blijft u in het atelier, dan mag u ook de keuken gebruiken. Water, koffie en thee met iets lekkers is natuurlijk in het atelier aanwezig. Maar u kunt ook op pad gaan en één van de  evenementen te bezoeken die ’s zomers worden gehouden in Friesland.

Behalve op de maandag wordt er iedere dag om half één een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgt door onze lunchkok.

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken om zo ook van elkaars werk te kunnen leren. Het is de bedoeling dat we dan rond 14.00 u klaar zijn.

 

Gegevens

Begin:
19 augustus 2019
Einde:
23 augustus 2019
Evenement Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.