Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Expositie Weven en Verbeelden in Kerkje van Persingen

13 april 2019 - 14 april 2019

Expositie Weven en Verbeelden in Kerkje van Persingen. Weefwerk van Anneke Kersten en Paulien van Asperene n brons van Bets Kusters.
Anneke Kersten (Nijmegen) heeft zich ontwikkeld in de textielkunst door een weefopleiding in Oregon, Amerika en het Textielmuseum in Tilburg. Door gebruik van koperdraad en andere verrassende materialen geeft zij kleur en vorm aan haar weefobjecten.
Paulien van Asperen (Kampen) zet haar fascinatie voor repetitieve abstracte elementen uit de kunst en architectuur om in weefwerk. Door kleur- en materiaalgebruik creëert ze beweging en diepte en gaan de doorgaans geometrische patronen visueel een eigen leven leiden.

De grote liefde voor de natuur in combinatie met architectuur zijn de inspiratie en kracht voor Bets Kusters (Nijmegen) om haar emoties te ‘verbeelden’. Abstracte vormen met een enigszins ruwe afwerking zijn kenmerkend, ze laat de vaak schitterend gekleurde, ruwe en eerlijke giethuid spreken, waarbij de warmte van het brons zichtbaar is. Plantaardige structuren zijn een onderdeel van haar beelden, evenzo hebben de werken vaak een monumentaal karakter waarbij specifiek torens een vooraanstaand onderwerp zijn. Hoofdzaak is, dat Bets Kusters doelbewust de ruimte zoekt met objecten die hun oorsprong nooit helemaal verloochenen, ook al zien ze er nog zo geconstrueerd uit.

open 11-17 uur.  www.kerkjevanpersingen.nl

Gegevens

Begin:
13 april 2019
Einde:
14 april 2019
Evenement Categorie:

Locatie

HET KERKJE VAN PERSINGEN
Persingsestraat 7
Persingen (Ooij-polder bij Nijmegen), 6575 JA
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.