Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Expositie weefKWRT in Borne

25 januari - 25 april

Het viertal wevers van het Weefcollectief weefKWRT (lees weefkwartet) laat de veelzijdigheid van het kunstweven zien door toepassing van weeftechnieken en gebruik van verschillende materialen.

Expositie ‘VIER WEVERKENS, schietspoele, sjerrebekke, spoelza’ van Weefcollectief weefKWRT met weefwerk van Marleen Jongen, Gera Hultink, Roos Cox en Anneke Kersten in Museum Bussemakerhuis, 

Marleen Jongen-Dijk (Apeldoorn) volgde de opleiding Kunstweven aan het Story Instituut in Gent, België. Ze gebruikt het ambacht van het weven als basis en experimenteert met materiaal en textielbewerkingstechnieken. Ze zoekt daarin naar ongebruikelijke combinaties, dat leidt tot bijzondere textielobjecten. www.atelierweefsel.nl.

Gera Hultink (Apeldoorn) houdt zich bezig met het weven als de lagen van het leven, de tragiek die daarin schuilt. Aarde en mensen, kwetsbaarheid en kracht. Iets van dat alles probeert zij uit te drukken in haar weefsels en mix-technieken. Ze werkt vrij en experimenteel. Kwetsbaarheid en kracht van mensen en de aarde probeer ze uit te drukken in haar weefsels , collages, en schilderingen. Gera Hultink

Roos Cox (Lent) wordt geïnspireerd door bijzondere materialen zoals papier en paardenhaar, die ze het liefst zelf verft. In haar weefsels zoekt ze naar ritme, ruimte en beweging. “Sinds ik als kind van mijn tante een simpel weefraampje kreeg en daar veel plezier mee had, heb ik altijd de wens gehad er ooit mee verder te gaan. www.weven.nl.

Anneke Kersten (Nijmegen) is in de jaren tachtig met weven begonnen op een college in Eugene in de Amerikaanse staat Oregon. In de jaren negentig heeft zij zich verder ontwikkeld in de textielkunst door weefopleidingen in het Textielmuseum in Tilburg, de kaderopleiding Weven Speciaal en deelname aan museum-masterclasses. Door gebruik van koperdraad en andere verrassende materialen geeft zij kleur en vorm aan haar weefobjecten.  www.annekekersten.nl.     

 

Gegevens

Begin:
25 januari
Einde:
25 april
Evenement Categorie:

Locatie

Bussemakershuis
Ennekerdijk 11
Borne, 7622 ED
+ Google Maps
Telefoon:
074-2669636
Website:
www.bussemakerhuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.