Laden Evenementen

Expositie textielkunst, Amersfoort

17 juli - 26 september

Expositie textielkunst Re-Connected – Miriam L’Herminez, Beeldend Kunstenaar is eerste expositie textielkunst  in de nieuwe culturele locatie in Amersfoort, De Katoendrukkerij in de Volmolen. Miriam L’Herminez opent met haar enerzijds delicate etherische maar ook stevig in de werkelijkheid gewortelde werk waarin verbinding en intermenselijk contact centraal staan.

Eeuwenlang was textiel het verbindende weefsel van Amersfoort. Ze voedde de monden van de inwoners en verbond de mensen in de stad met samenwerkingen. De Volmolen is daar een tastbaar overblijfsel van. De rode draad vanuit het verleden knopen we aan een eigentijds aanbod van kleine textiel-exposities in de Volmolen.

Hervonden verbinding
‘Werken ontstaan vanuit mijn drijvende thema communicatie en intermenselijk contact.  Via taal, gesprek en aanraking zijn er kansen om elkaar te leren kennen, elkaar te waarderen en een band op te bouwen. Een  uitdaging waarmee we tot de kern komen van de belangrijke waarden in ons leven. 

In de afgelopen periode in 2020 en 2021 was dit zeer beperkt mogelijk, terwijl het belang hiervan zo essentieel bleek. Gelukkig kijken we nu naar een toekomst met nieuwe ruimte en mogelijkheden.’

‘Ieder van ons op zoek naar de ander … je bestaat alleen in contact met de ander” 

(Scriptie, Eindexamen Kunstacademie Haarlem, Miriam,2015)

In haar werk is Miriam steeds op zoek naar verscheidenheid. Ze is geïnspireerd door een verblijf van 15 jaar in Malawi, Zimbabwe en Tanzania, waar ze geraakt werd door de confrontatie met het verschil in culturen, taal en emotie. Door een onderwerp van alle kanten te belichten laat ze zich telkens weer verrassen door de verschillen binnen het thema. Het contrast tussen de schoonheid en de scherpe kanten vormt de basis voor de verdere vormgeving. Bij dit avontuur schroomt ze niet te experimenteren met verschillende materialen en vormen. Op het einde van haar ontdekkingstocht is het elke keer weer de kunst om juist die verschillen met elkaar te verbinden en het uiteindelijk tot een eenheid samen te brengen.

Materiaal Mixed media, meestal werkend met een combinatie van textiel, papier, draad en andere gerecyclede materialen. (Wand-)objecten en installaties, twee- en driedimensionaal. 

www.lherminez.com

 

Openingstijden woensdag t/m zondag van 10-17 uur

 

 

Gegevens

Begin:
17 juli
Einde:
26 september
Evenement Categorie:

Locatie

De Katoendrukkerij in de Volmolen
Plantsoen Noord 2
Amersfoort, 3811 GH
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.