Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Expositie Hand Schrift, Emmen

12 oktober 2019 - 5 januari 2020

Centrum Beeldende Kunst Emmen CBK Emmen – De Fabriek, toont werk van Pauline Nijenhuis. In de tentoonstelling Hand Schrift presenteert Pauline Nijenhuis een overzicht van haar werk. Naast textiele schilderijen is ook veel fotowerk te zien. Centraal in de expositie staat de installatie van het project HAND@WORK. In dit recente project onderzoekt zij de waarde en waardering van handschrift in borduurwerk.

Een samenwerking met vier  andere kunstenaars en het TextielLab in Tilburg. Het publiek kan middels een vragenlijst op een tablet laten weten of ze verschil zien tussen de machinaal gemaakte werken en de hand geborduurde schilderijen. 

In haar textiele schilderijen verbeeldt Pauline Nijenhuis ‘snelheid’ in een zeer arbeidsintensieve en tijdrovende techniek. Hiermee zoekt zij de verstilling op. Misschien onbewust een stil protest tegen de duizelingwekkende versnelling?

 Haar werkproces begint met het opzoeken van snelheid. In een rijdende auto maak ze foto’s van het snelweglandschap bij stedelijke omgeving. Hoe sneller de auto rijdt, hoe meer het landschap onherkenbaar wordt. Deze foto’s vertonen beelden die haar hersenen bijna niet meer kunnen ontcijferen. De vervormingen in het beeld tonen een andere, nieuwe werkelijkheid, een nieuwe waarheid. Wat ik dan zie of denk te zien, probeer ik in mijn werk te versterken of in een bepaalde richting te sturen. Waarnemen in snelheid geeft een andere visualisatie is van de werkelijkheid. En juist dat illustreert het risico van waarnemen in onze ‘snelle tijd’.”

Op zaterdag 12 oktober 2020 opent Harry Tupan, directeur van het Drents Museum, om 15.30 uur de tentoonstelling Hand Schrift van Pauline Nijenhuis in de locatie De Fabriek van het CBK Emmen. 

open do t/m zo 13.00 – 17.00 uur

Foto: Pauline Nijenhuis, detail uit Carnival, 2014, acryl en DMC garen op onbehandeld linnen, handgeborduurd, 70 x 150 cm.

 


 

 

Gegevens

Begin:
12 oktober 2019
Einde:
5 januari
Evenement Categorie:

Organisator

www.paulinenijenhuis.com

Locatie

Centrum Beeldende Kunst Emmen
Ermerweg 88B
Emmen, 7811 EP
+ Google Maps
Website:
www.cbkemmen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.