Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

expositie Across Ja­pan | Modemuseum Hasselt

4 maart 2017 - 3 september 2017

De klemtoon van deze expo in het Modemuseum Hasselt , ligt voornamelijk op de mode van de laatste vijfendertig jaar, maar er is ook aandacht voor de historische context. De fascinatie voor Japan in het Westen kent een lange traditie die teruggaat tot de 17de eeuw. Across Japan exploreert deze unieke kruisbestuiving tussen Japanse en westerse mode aan de hand van een aantal thema’s. Markante silhouetten illusteren de eigenheid van de creaties.

Modemuseum Hasselt toont het sterke merk, dat de Japanse mode sinds de eff48ebef22cf89918845625f2d31ca2 (2)vroege jaren 1980 geworden is. Ze zet de toon voor modetrends wereldwijd, in streetwear en couture. De collecties van de Japanse ontwerpers Yohji Yamamoto en Rei Kawakubo in Parijs in de vroege jaren 1980 vormen een keerpunt in de geschiedenis. Met hun rafelige, loszittende en gescheurde zwarte ontwerpen  introduceren ze een totaal nieuw modeconcept. Het Westen richt de ogen op Japan en pikt een oude, interculturele dialoog opnieuw op.

Deelnemende ontwerpers en modehuizen zijn o.a. Paul Poiret, Balenciaga, Rudi Gernreich, Hanae Mori, Kenzo Takada, Issey Miyake, Rei Kawakubo, Yohji Yamamoto, Junya Watanabe, Iris van Herpen, Maison Margiela en Ann Demeulemeester.

De expo ‘Across Japan’ maakt deel uit van het Yokoso Festival – 25 jaar Japanse Tuin in Hasselt (meer info).

 

Gegevens

Begin:
4 maart 2017
Einde:
3 september 2017
Evenement Categorie:

Organisator

Telefoon:
011 23 96 21
Website:
http://www.modemuseumhasselt.be

Locatie

Modemuseum Hasselt
Gasthuisstraat 1
Hasselt, 3500
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.