Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Exploding Fashion: Van 2D tot 3D tot 3D-animatie’, Antwerpen

8 oktober 2022 - 5 februari 2023

MoMu presenteert ‘Exploding Fashion: Van 2D tot 3D tot 3D-animatie’ in samenwerking met Central Saint Martins (University of the Arts London). Op basis van een onderzoeksproject biedt deze tentoonstelling inzicht in het patroonmaken van twintigste-eeuwse mode. ‘Exploding Fashion’ doorprikt de mystiek van het ontwerpproces, en de mythe van de modeontwerper als exclusief creatief genie door een licht te werpen op de intrigerende rol van de patroonmaker.

De tentoonstelling doorloopt  in omgekeerde richting het productieproces van vijf historische ontwerpen van grensverleggende modeontwerpers die ook vernieuwende patroonmakers waren. Die ontwerpen maken deel uit van internationale museumcollecties en mogen uitsluitend onder strikte voorwaarden gehanteerd worden. De expo wekt de museumobjecten digitaal tot leven door te visualiseren hoe ze tot stand kwamen en hoe ze zich op het lichaam gedragen.

Bij de tentoonstelling verschijnt het boek ‘Exploding Fashion: Making, Unmaking, and Remaking Twentieth Century Fashion ’ (Lannoo) met meer dan 200 illustraties, onder meer van cruciale ontwerpen, fotocollages, vernieuwende patronen, potloodtekeningen en projectdocumentatie.

Tentoonstelling onder leiding van
Curatoren: Alistair O’Neill, Caroline Evans, Romy Cockx

 

Gegevens

Begin:
8 oktober 2022
Einde:
5 februari
Evenement Categorie:

Locatie

MOMU
Nationalestraat 28
Antwerpen, Belgium
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.