Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Droomreis: borduurwerken van Leidse kinderen, Leiden

26 mei - 2 oktober

expositie Droomreis:  borduurwerken van Leidse kinderen in Museum Volkenkunde.
Zo’n 180 leerlingen van de basisscholen De Pionier en De Lorentzschool uit Leiden en de Koningin  Julianaschool uit Leiderdorp borduurden hun droomreis. Als een  langgerekt middeleeuws wandtapijt vormen de 180 borduurwerken een uitgestrekte reis door tijd  en ruimte.

 

In je hoofd kun je overal heen  

Wayne Modest – inhoudelijke directeur NMVW: “In Museum Volkenkunde kun je in aanraking komen  met verschillende werelden en je horizon verbreden. Het is geweldig dat we dit nu als het ware  omdraaien, en de (fantasie)werelden van zoveel kinderen van de Leidse basisscholen toe kunnen  voegen aan de exposities van het museum. Ze hebben echt hun best gedaan, en het resultaat mag er  zijn. Ik ben trots op ze en hoop dat iedereen het snel met eigen ogen kan bewonderen.” 

Middeleeuwse strip als voorbeeld 

Een reis naar de maan, naar de middeleeuwen of Nieuw-Zeeland. De werken van de kinderen  vormen met elkaar een langgerekt, afwisselend kunstwerk. Het Tapijt van Bayeux, een beroemd  middeleeuws wandtapijt van zeventig meter lang, diende hiervoor als inspiratiebron. In stripvorm  verbeeldt het tapijt de reis naar Engeland, een belangrijke episode uit de Frans-Engelse geschiedenis. 

Project Droomreis 

Project Droomreis is gemaakt op initiatief van docent Eveline Timmermans van basisschool De  Pionier en de Leidse kunstenaar Astrid Vlasman. Met een subsidie van het Leraren Ontwikkel Fonds  (LOF) zijn ze begin 2020 gestart met dit project. Eveline Timmermans: “Ik ben trots op dit project en de creativiteit van de kinderen. Vanuit het idee erachter: kinderen en leerkracht een creatief proces  laten verkennen. Ze hebben iets op gang gebracht waarna de kinderen hun eigen fantasie  vormgegeven hebben. Snoepjesland en Pizzaland en Gameland komen vaak voor.” Het creatieve  resultaat is t/m 1 september 2021 in Museum Volkenkunde te bewonderen. 

fotograaf Peter Hilz en context.

 

Gegevens

Begin:
26 mei
Einde:
2 oktober
Evenement Categorie:

Locatie

museum Volkenkunde Leiden
Steenstraat 1,
Leiden, 2312 BS
+ Google Maps
Telefoon:
088 004 2800
Website:
www.volkenkunde.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.