Laden Evenementen

Drag Po­wer – Gen­der, pri­de & gla­mour Apeldoorn

3 november 2019 - 1 maart 2020

De tentoonstelling Drag Power – Gender, pride & glamour in het Coda museum Apeldoorn, toont de uitbundige uitdossingen van de drag queens, maar laat daarbij ook zien wat zich achter de pailletten en onder de pruik bevindt. De actuele scene en de historische wortels van drag worden  belicht aan de hand van beeldende kunst, historische objecten, fotografie, video’s en outfits.
Zo ontstaat niet alleen een rijkgeschakeerd beeld van het heden en verleden van drag, maar ook van de maatschappelijke en culturele structuren waar drag door wordt verworpen en omarmd.
Imposant, excentriek en extravagant zijn woorden waar je vaak aan denkt bij drag queens. Steeds vaker zijn drags het onderwerp van gesprek; RuPaul’s Drag Race maakte drag wereldwijd bekend. Waar het ooit vooral een underground fenomeen binnen de LHBTQI-gemeenschap was, is drag inmiddels bijna ‘mainstream’ geworden. Maar waar staat drag (dressed resembling a girl) eigenlijk voor?  Is het een spel van verkleden, uiterlijk vertoon en plezier? Of zit er meer achter?

Hoewel er veel belangstelling is voor gender-gerelateerde onderwerpen ontstaat er vaak verwarring over wat iets nu precies inhoudt en betekent. Daarbij wordt bovendien vaak vergeten dat deze thematiek al veel langer bestaat dan het nu soms lijkt. In samenwerking met gastcuratoren en initiators Paul Derrez en Willem Hoogstede wordt met deze tentoonstelling aandacht besteed aan deze thematiek; belangrijke momenten in de geschiedenis en verhalen uit ‘the life of drag’.

Gegevens

Begin:
3 november 2019
Einde:
1 maart
Evenement Categorie:

Locatie

het coda-apeldoornmuseum
Vosselmanstraat 299
Apeldoorn, 7311 CL
+ Google Maps
Telefoon:
055 5268400
Website:
www.coda-apeldoorn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.