Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Denim Weekend | Het Nieuwe Instituut | Rotterdam

8 juli 2017 - 9 juli 2017

Op 8 en 9 juli wordt The New Haberdashery omgetoverd tot een denimatelier.

Zaterdag 8 juli geeft Celia Geraedts, oprichter van Blue Print Amsterdam & Boro*Atelier,  hier  twee  lezingen met een demonstratie over ‘de magie van indigo’.

Op zondag 9 juli kunnen bezoekers aan de slag met modelabel JACKA om een eigen ontwerp op denim te schilderen.  Deelnemers kunnen ervoor kiezen om een lezing bij te wonen of beiden (tegen een gereduceerd tarief).

Celia Geraedts
Cecelia werkt al meer dan 11 jaar in de denimindustrie, onder andere voor Levi’s waar haar passie voor indigo werd aangewakkerd. In 2011 vertrok zij naar Japan om daar de kunst van het indigo verven van een meester af te kijken. Terug in Nederland is zij gestart met Blue Print Amsterdam, een studio waar oude verf-en printambachten op innovatieve wijze worden toegepast op (textiel) producten.

Celia Geraedts

Celia Geraedts

 lezing: Indigo als natuurlijke stof
Geraedts wijdt in deze  uit over de verschillende soorten van de indigoplant en zijn toepassingen. De geschiedenis achter deze werkzame stof en de mythes waren eromheen.  Ook gaat zij in op de relatie van indigo met de denimindustrie. In het laatste uur kunnen deelnemers zelf aan de slag met een indigodip en verschillende materialen. Tijd: 12.00-14.00 uur

lezing : Indigo over de wereld
In deze  lezing kijken deelnemers met Celia naar de verschillende soorten indigo uit verschillende streken (Afrikaans, Japans, Midden-Amerikaans en Indiaas). Welke verhalen zijn er omtrent indigo en hoe verschilt indigo per werelddeel? In deze lezing wordt  ingegaan op de verschillende technieken die per land op indigo worden losgelaten. Deelnemers krijgen uitleg over de shibori-techniek en leren deze techniek zelf toe te passen. tijd: 14.30-16.30 u

zondag 9 Juli: Spijkerhard aan de slag
Voor volwassenen: Onder leiding van Dirk Hagenbeek en Yaël Junggeburth van modelabel JACKA Amsterdam leren deelnemers schilderen op denim. Zij helpen met het ontwikkelen van het idee en een ontwerp, in de stijl van JACKA, en laten zien welke technieken toegepast kunnen worden op denim. Deelnemers nemen aan het einde van de workshop hun eigen shopper van denim mee naar huis.
De workshop kost € 29,50 inclusief entree, begeleiding, materiaal, koffie, thee en iets lekkers. Let op: lunch is niet inbegrepen, maar Het Nieuwe Café heeft diverse broodjes en salades op de kaart staan.
Tijd: 12.00 – 16.00 uur Max. 10 deelnemers

voor kinderen:  In de workshop gaan kinderen met verschillende materialen aan de slag en maken ze een schilderij op denim. Ze bedenken een eigen ontwerp en kunnen de stof met verf, draad, kralen, lovertjes of studs bewerken. Aan het einde van de workshop maken ze onder begeleiding nog een kleine tas, sleutelhanger of schilderij.
De workshop kost €5,00 inclusief entree, een korte rondleiding, begeleiding en de materialen.
Tijd: 12.00 tot 14.00 uur Max. 15 deelnemers

jacka_0JACKA
JACKA is opgericht in 2016 door Dirk Hagenbeek en Yaël Junggeburth vanuit een gedeelde passie voor schilderen en mode. Door dit te combineren ontstond, min of meer per toeval, JACKA. Vanuit hun zolderkamertje werden de jassen verspreid en verkocht aan vrienden en bekenden. Nadat  Danie Bles over de start-up schreef, kwam het bedrijf in contact met Levi’s. Met de hulp van Levi’s werd een festivaltour opgezet waarbij er op (muziek)festivals live jassen beschilderd werden. Deze tour genereerde een hoop gratis publiciteit en JACKA won in korte tijd aan bekendheid waarna er opdrachten volgde voor muzikanten (Douwe Bob), presentatoren (Tim Hofman) en bedrijven (Zalando).
datum 09/07/2017 tijd 12:00

 

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 

Gegevens

Begin:
8 juli 2017
Einde:
9 juli 2017
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Telefoon:
31(0)10-4401200
E-mail:
info@hetnieuweinstituut.nl
Website:
https://new-haberdashery.hetnieuweinstituut.nl/

Locatie

Museumpark 25
3015 CB
Rotterdam,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.