Laden Evenementen

DE VIER WEVERKENS Borne

25 januari - 25 april

DE VIER WEVERKENS : Schietspoele, Sjerrebekke, Spoelza 
Tijdens deze eerste tentoonstelling van het nieuwe jaar laten de vier vrouwen van het WeefKWRT, Marleen Jongen-Dijk, Gera Hultink, Roos Cox en Anneke Kersten, je kennismaken met de verrassende verscheidenheid van het hedendaagse weven. Met verschillende weeftechnieken, ongebruikelijke combinaties, kleur en soms wel een heel bijzondere materiaalkeuze als papier en paardenhaar.
Verbonden door hun liefde voor het ambacht tonen vier vrouwen de verrassende veelzijdigheid van de moderne weefkunst.

Deze moderne tentoonstelling vormt daarmee een prachtig contrast met de traditionele weefkunst in het museum. Op de weefzolder van Museum Bussemakerhuis worden nog bijna dagelijks door vrijwilligers op zes oude hand-weefgetouwen allerlei soorten halflinnen doek geweven. Dus vergeet niet ook een bezoekje te brengen aan deze grootste collectie in gebruik zijnde authentieke weefgetouwen van Nederland!

Museum Bussemakerhuis: museum én rijksmonument

Museum Bussemakerhuis is het enige overgebleven linnenhandelshuis in Nederland dat nog in vrijwel oorspronkelijke staat verkeert en is opengesteld voor publiek. Het huis staat aan de Ennekerdijk, in de oude kern van Borne en heeft met zijn fraaie klokgevel en indrukwekkende geschiedenis met recht zijn monumentale status verdiend. Bij een bezoek aan het Bussemakerhuis ontdek je op eigentijdse wijze het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van de Twentse textielindustrie in de 18de en 19de eeuw. Ook krijg je een unieke inkijk in de leefwijze van een fabrikeur en nauw daarmee verbonden het leven van de doopsgezinden in deze periode in Twente.

“Ontdek de ontstaansgeschiedenis van de Twentse textielindustrie”

Gegevens

Begin:
25 januari
Einde:
25 april
Evenement Categorie:

Locatie

Bussemakershuis
Ennekerdijk 11
Borne, 7622 ED
+ Google Maps
Telefoon:
074-2669636
Website:
www.bussemakerhuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.