Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

DE GROTE KUNSTSHOW MET BAS KOSTERS

1 maart 2022 - 1 mei 2022

In maart en april  vindt een gloednieuwe editie plaats van De Grote Kunstshow, geheel gewijd aan het werk van Bas Kosters, een van Nederlands meest eigenzinnige modekunstenaars. In Amsterdam, Arnhem, Utrecht, Eindhoven en Den Haag zal De Grote Kunstshow elk twee dagen worden opgevoerd.De Grote Kunstshow presenteert kunst in het theater. Tijdens een anderhalf durende show krijg je kunstwerken één
voor één voorgeschoteld in theatrale scenes. Het is een anderhalf uur durende show, waarin de mode, tekeningen, poppen, wandkleden en andere uitingen van Bas Kosters theatraal tot leven worden gewekt. Met licht, muziek, monologen, interviews en theater worden hoogtepunten uit Kosters multidisciplinaire oeuvre gepresenteerd en – vooral – de drijfveren en verhalen hierachter voor het voetlicht gebracht.

Over Bas Kosters
Bas Kosters (1977) is een Nederlandse modeontwerper en kunstenaar die bekend staat om zijn overrompelende, eigenzinnige beeldtaal. Kosters won in 2003 de Robijn Fashion Award met zijn afstudeercollectie ‘Two Teacups and a Frying Pan’ en richtte in 2005 de Bas Kosters Studio (BKS) op. Daarna ontving hij de Dutch Fashion Incubator Award (2009), de Dutch Fashion International Incubator Award (2009) en recent het prestigieuze Prins Bernhard Cultuurfonds Mode Stipendium (2018). Kosters is een multidisciplinair talent en beschouwt mode als een van zijn ‘talen’, naast illustraties, schilderijen, poppen, wandkleden en ander grafisch werk.

Initiatief
De Grote Kunstshow is een initiatief van Johan Idema. Deze editie wordt geproduceerd door Johan Idema en TOT, in samenwerking met Studio Bas Kosters. Met bijdragen van onder meer Annet Bremen, Sacha Bronwasser, Koen Caris, Yeliz Dogan, Yannick Noomen, Rick Steggerda, Elfie Tromp en Tommy Ventevogel.

Deze editie wordt mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, BNG Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds (afdelingen Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Brabant), K.F. Hein Fonds, Gemeente Den Haag, Het Boellaardfonds, Elise Mathilde Fonds en Fentener van Vlissingen Fonds.

Foto: Marc Deurloo

kaarten kopen via onderstaande link

https://www.kunstshow.nl/editie-baskosters

Gegevens

Begin:
1 maart 2022
Einde:
1 mei 2022
Evenement Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.